Tupla-Täplän Lieve-Ilmiö

Tulokset

Näyttelyt

 • Hyvinkää RN 2021, Hyvinkää
  Luokka tai sarja
  KÄY
  Tulos
  EH 1
  Tuomari
  Hilkka Salohalla
  Arvostelu

  Oikea koko ja mittasuhteet, kapea kallo. Kuono saisi olla täyteläisempi tyvestään. Hyvä purenta, silmät ja korvat. Hyvä kaula ja ylälinja. Pysty lapa ja olkavarsi. Hyvät takakulmaukset. Hyvä karvapeite. Luusto saisi olla hieman voimakkaampi, taipuneet ranteet. Liikkuu hyvin.

 • Jämijärvi, ryhmänäyttely 2020, Jämijärvi
  Luokka tai sarja
  KÄY
  Tulos
  EH 2
  Arvostelu

  Ok sukupuolileima. Ilmava kokonaisuus. Voimakkaasti kuroutunut alalinja. Hyvä kallo-osa. Hento kuono-osa. Hyvä kaula. Suora olkavarsi. Matala rintakehä. Pitkä lanneosa. Rittävä runko. Liikkuu löysästi edestä. Riittävän tehokas takaa.

 • Royal Canin-pentunäyttely 21.4.2018, Helsinki
  Luokka tai sarja
  PEN
  Tulos
  1 KP PNP 1 ROP-PENTU
  Arvostelu

  Hyvät mittasuhteet ja sukupuolileima. Hyvä pään pituus. Aavistuksen vielä ”lentävät” korvat. Hyvä kaula, sopivan vahvuinen runko. Hyvä hännänkiinnitys. Keskivahvat kulmaukset. Sopiva raajaluusto. Hyvät käpälät. Suorat sivuliikkeet, terhakka käytös.

Kokeet

VERI

 • Lohja VERI 6.6.2020, Lohja Pusula
  Tulos
  VERI 2 / 17
  Arvostelu

  HAKU: Hidas veteenmeno. Käy kastautumassa ja jää pyörimään rannan läheisyyteen. Kivillä saadaan etäisyyttä hakuun. 5 pist.

  NOUTO: Koiraa pidetään kiinni laukauksen ajan. Tuo linnun kuivalle maalle, josta ohjaaja saa sen haltuun. 6 pist.

  JÄLJESTÄMINEN: Koira jälkitarkasti linnulle, jonka ilmaisee pysähtymällä. 6 pist.

LUT

 • Ristiina, LUT 28.11.2019, Ristiina
  Luokka tai sarja
  A
  Tulos
  A49
  Arvostelu

  Ahdinkoputken läpäisy: vaivaton läpi / vaivaton läpi
  Tyhjän luolan tarkistus: täydellinen, äänetön, ripeä

  Koira hyvin luolastoon. Kaivaa hiekan kiivaasti haukkuen 3min. Avauksesta kettu vasempaan peräpesään. Koira seuraa hyvin ja aloittaa painostuksen haukkuen madalluksen alkupäästä. KEttu lyö pitkälle vastaan ja koira väistää. Koira vaihtaa painostuksen karkottavaan tyyliin ja hakee vauhtia hakupesältä asti. Pikkuhiljaa painostuksen voima kasvaa ja koira etenee pitkälle madalluksen alle haastaen ketun reilusti. Tuomari keskeyttää vahinkojen välttämiseksi. Erinomaisen taipumuksen omaava luolakoira. Hidas lämpeneminen ottaa pisteen.

 • Ruotsinpyhtää (Loviisa), LUT 27.11.2019, Loviisa
  Luokka tai sarja
  A
  Tulos
  -
  Arvostelu

  Ahdinkoputken läpäisy: ok
  Tyhjän luolan tarkistus: nopea, alussa ääntä, täydellinen

  Ahdinko ja hiekka nopeasti. Kettu vas päätypesään. Koira seurasi hyvin, mutta kettu teki heti selväksi että madalluksen alle ei ole tänään asiaa. Koira uskoi ja työskenteli madalluksen takaa. Ohjaaja keskeytti kokeen.

 • Ruotsinpyhtää (Loviisa), LUT 16.11.2019, Loviisa
  Luokka tai sarja
  D-B
  Tulos
  B44
  Arvostelu

  Ahdinkoputken läpäisy: ok, ripeä
  Tyhjän luolan tarkistus: intoääntä, ripeä, +

  Koita hyvin luolaan ja pellille. Hyvä ilmoitushaukku. Luukkujen avauduttua kettu vetäytyy oik. päätepesään jonne koira seuraa suht nopeasti ja aloittaa sahaavan työskentelyn. Joka etenee hyvin joka pumppauksella. Kettu iskee useasti ja koira kestää iskut hyvin. Jatkaa todella mallikkaasti pumppaavaa työtään ja etenee joten koe keskeytetään ennen määräaikaa vahinkojen välttämiseksi. Hyvä haukku.

 • Mäntsälä, LUT 6.10.2019, Mäntsälä
  Luokka tai sarja
  D-B
  Tulos
  C38
  Arvostelu

  Ahdinkoputken läpäisy: tyhjän putki hyvä / riistakoe hyvä
  Tyhjän luolan tarkistus: täydellinen, äänekäs alku

  Koira hyvin putkeen ja käy ensin pellillä, mutta peruuttaa hieman kauemmas haukkumaan. Luukkujen auettua kettu siirtyy vasempaan peräpesään. Koira seuraa yrittäen ketulle, mutta kettu ajaa sen pois, jonka jälkeen koira jää hieman etäälle työskentelemään käyden välillä kauempana luolastossa ja tämä laskee tänään kehitysastetta.

 • Pieksämäki, LUT 27.7.2019, Pieksämä
  Luokka tai sarja
  D-B
  Tulos
  B44
  Arvostelu

  Ahdinkoputken läpäisy: vaivaton läpi / vaivaton läpi 
  Tyhjän luolan tarkistus: täydellinen, äänetön, ripeä

  Koira nopeasti luolaan. Kuuluva ilmoitus. Avauksesta kettu vasempaan perään. Koira seuraa tiiviisti ja aloittaa painostuksen haukkuen madalluksen alkupäästä. Koira tiivistää painostustaan ja lähestyy kettua pelkäämättä iskuja. Tuomari keskeyttää vahinkojen välttämiseksi.

LUO

MEJÄ

 • Somero, MEJÄ 3.6.2018, Somero
  Luokka tai sarja
  AVO (MEJÄ)
  Tulos
  AVO3, 27p.
  Tuomari
  Mikko Ahti
  Arvostelu

  Koira merkkaa alkumakauksen ja ohjataan huolellisesti jälkityöhön. Työskentely on erinomaista ensimmäisellä ja kolmannella osuudella, jälkitarkasti ja maastoon sopivaa vauhtia edeten. Ensimmäinen kulma jälkitarkasti, makaus merkaten. Toisen osuuden puolivälissä ajautuu rinteessä pois jäljeltä, eikä saa jatkosta enää kiinni. Ensin pyöritään jäljen tuntumassa ja lopulta paluujälkeä ensimmäiseen hukkaan. Toinen kulma ensin jälkitarkasti, makaus merkaten, mutta sitten palaa takaisin ja tekee muutaman lenkin kulman ympärillä eikä osaa jatkoa uudelle osuudelle selvittää, toinen hukka. Kaadolle suoraan mutta saisi olla kiinnostuneempi sorkasta. Tänään pääosin erinomaista jäljestystä, mutta parissa kohtaa nuoren (9kk) koiran keskittyminen verijälkeen unohtui josta palkintosijapudotukset.