Tupla-Täplän Valo-Ilmiö

Tulokset

Kokeet

MEJÄ

 • Pieksämäki MEJÄ 29.7.2022, Pieksämäki
  Luokka tai sarja
  VOI (MEJÄ)
  Tulos
  VOI 1 / 45
  Tuomari
  Tuula Svan
  Arvostelu

  Hyvä ohjattu lähtö. Jäljestys on maa ja ilmavainuista ja reippaalla vauhdilla edetään veriuralla. Ensimmäisellä ja kolmannella osuudella tarkastulenkit jäljen sivuun, muuten aivan jäljen päällä tai aivan sen välittömässä tuntumassa. Ensimmäinen kulma tarkasti, toinen kulma jolla katko pienellä lenkillä veretyksen alkuun, kolmas kulma oikaistaan pari metriä. 1. ja 3. makaus osoitetaan hyvin, 2. ja 4. ylitetään. Kaadolle sivusta joka kiinnosti. Hyvä itsenäinen suoritus.

 • Inkoo Mejä 31.8.2021, Inkoo
  Luokka tai sarja
  VOI (MEJÄ)
  Tulos
  VOI1 / 46
  Tuomari
  Asko Kukkola
  Arvostelu

  Lähtö tutkitaan hyvin. Käyttää molempia vainuja. Etenee terrierimäisesti pomppien jälkeä, edeten sen ihanneajassa. Ensimmäinen osuus lenkillä kulmalle, mikä tarkistaen. Toisen osuuden alussa lenkki, muutoin hyvin kulman tuntumaan, missä kulkee jäljen ulkopuolella jäljen suuntaisesti. Nousee kulmalle ja katkokulma selviää nopeasti. Kolmas osuus hyvin, kulma tarkasti ja viimeinenkin osuus hienosti kaadolle, minkä osoittaa ja kun mennään vierelle omii kaadon ja vie sen sivulle omaan käyttöön. Makauksista kolme osoittaa, yhden ylitti. Joko hirvikärpäshattu vaihtaa omistajaa?

 • Somero MEJÄ 8.8.2021, Somero
  Luokka tai sarja
  VOI (MEJÄ)
  Tulos
  VOI2 / 34
  Tuomari
  Petri Pelkonen
  Arvostelu

  Alkumakaus nuuhkaistaan nopeasti. Lyhyellä hihnalla liikkeelle. Reipasta vauhtia koko matka, muutamia tarkisteluja matkan aikana. Ensimmäinen kulma jälkiä pitkin. Toinen oli katko jossa veretyksen lopusta laaja rengastus joka käy jo aivan veretyksen luona, mutta kuitenkaan sitä ei noteerata. Lopulta ajaannutaan kauas pois jäljeltä ja siitä tuomitaan 1. hukka. 3. kulma takakautta varmistaen. Makuista yksi hyvin, muut pikaisesti nuuhkien. Sorkalle suoraan ja se kiinnosti 

 • Lohja MEJÄ 5.6.2021, Lohja
  Luokka tai sarja
  VOI (MEJÄ)
  Tulos
  VOI 1 / 49
  Tuomari
  Petri Pelkonen
  Arvostelu

  Lyhyellä hihnalla hyvin opastetusti liikkeelle. Koko matka edetään hyvin jälkitarkasti vain pari pientä narun mitan tarkistusta jäljen aikana. Katkokulma veretyksen lopusta nopeasti kaartaen uuden osuuden alkuun. Muut kulmat tarkasti. Makuista kolme erinomaisesti, yksi hiukan pikaisemmin. Sorkalle suoraan ja se kiinnosti. Erinomainen suoritus.

 • Lohja MEJÄ 10.11.2020, Lohja
  Luokka tai sarja
  VOI (MEJÄ)
  Tulos
  VOI 0
  Tuomari
  Asko Kukkola
  Arvostelu

  Lähtö tutkitaan hyvin. Lähtee lupaavan tuntuisesti jäljestämään, käyttäen molempia vainuja. Ensimmäinen osuus hyvää jäljestystä kulmalle, missä myös katkos. Tänään katkoa ei selvitetä mistä hukka. Palautuksen jälkeen eteneminen on poukkoilevaa ja juuri ennen toista kulmaa molemmat loppuhukat täyttyvät ja koe keskeytyy. Harjoitellen kaadolle, mistä on hyvin kiinnostunut. Ensimmäinen makaus osoitetaan erittäin hyvin, toinen ylitetään. Tänään riista veti liiaksi koiraa puoleensa saaden aikaan ne ikävät hukat. 

 • Lohja Mejä 21.10.2020, Lohja, Pusula
  Luokka tai sarja
  VOI (MEJÄ)
  Tulos
  VOI 1 / 47
  Tuomari
  Tuovi Henttu-Torckell
  Arvostelu

  Alkumakuu osoitetaan ja ohjattuna jäljelle. Valo jäljestää varmasti koko jäljen ajan. Koira käyttää sekä maa- että ilmavainua jäljen selvitykseen. Eteneminen on suoraviivaista ja reipasta. Valo pysyy tarkkaan jäljellä, ainoastaan hieman ennen kaatoa koira tutkii jäljen sivua, palaa kehoituksella takaisin jäljelle. Makuista kaksi ensimmäistä merkitään hyvin, 2. viimeistä erinomaisesti. 1. kulma, jolla katko, veretyksen lopuun ja kulman takana tarkastelun jälkeen Valo mappaa ilmavainulla veren jatkon. 2. kulma tarkkaan, 3. pienellä takalenkillä. Kaadolle suoraan ja se kiinnosti suuresti. Hieno suoritus.

 • Lohja MEJÄ 30.8.2020, Lohja, Kirkniemi
  Luokka tai sarja
  VOI (MEJÄ)
  Tulos
  VOI 0
  Tuomari
  Karla Sohlman
  Arvostelu

  Valo tutkii alkumakauksen ja saatetaan hyvin päivän työtehtävään. Alkaa sopivavauhtinen jäljestys, jossa käytetään pääosin ilmavainua. 1. osuus hyvin parin rengastuksen saattelemana kulmalle. Makauksen yli kävelee ja vauhdista nuuhkaisee. 1. kulma tarkasti. 2.ta osuuden alkua hyvin. Sitten vilkku oikeaan ja määrätietoisesti 1. hukkaan. Uusi yritys 2.n osuuden makaukselta. Pikku pätkä taas hyvin, mutta siiten lähdetään muihin nuuskutuksiin. 2.n hukka. Yritetään vielä ja päästään 2:lle kulmalle jossa on katko. Veretyksen lopusta alkaa pohtiminen mikä ei tuota lopputulokseksi katkon selvittämistä. Tuomitaan 3.s hukka ja koe keskeytyy. Harjoitellen kaadolle joka kiinnosti paljon ja kannetaan ylpeänä tiellä. Tämä VOI-luokan ensikertalainen osoitti omistavansa jälkikoiran nenän ja annettu työtehtävä oli mieluinen. Harjoitusta lisää niin päästään alusta loppuun ilman työtapaturmia. Tsemppiä jatkoon!

 • Somero MEJÄ 8.8.2020, Somero
  Luokka tai sarja
  AVO (MEJÄ)
  Tulos
  AVO1 / 49
  Tuomari
  Asko Kukkola
  Arvostelu

  Lähtö tutkitaan ja lähdetään etupäässä ilmavainuiseen jäljestykseen. Osuudet hyvin, vain pari pientä poistumaa jäljeltä. Ensimmäinen kulma tarkistaen, toinen tarkasti. Makaukset merkataan. Kaadon osoittaa ja kantaa autolle. Leuat ovat kuin lukkopihdit ja huijaamalla sorkka saadaan pois. Tänään hieno jäljestys.

 • Pieksämäki MEJÄ 24.7.2020, Pieksämäki
  Luokka tai sarja
  AVO (MEJÄ)
  Tulos
  AVO1, 47p.
  Arvostelu

  Lähtömakaus ei kiinnosta ja ohjatusti jäljelle. Suorat osuudet tarkasti. 1 kulma tarkasti, makaus nopeasti nuuhkaisten. 2 kulma tarkasti, makaus merkaten. Kaadon nuolee ja jää sille. Erinomainen suoritus.

 • Lohja, MEJÄ 21.6.2020, Lohja
  Luokka tai sarja
  AVO
  Tulos
  AVO2/36
  Arvostelu

  Alkumakuu osoitetaan ja ohjattuna jäljelle. Valo on melkein ylikierroksilla ja lähtö otetaan uusiksi. Koira etenee varmasti ja vauhdikkaasti, tosin optimivauhdin ylärajoilla. 1. osuus on hieman ylivauhtista suuren innon takia. Eteneminen on joko suoraviivaista tai aaltoilevaa. Koira käyttää sekä ilma- että maavainua jäljestykseen.

  1.makuu merkataan erinomaisesti, sitten riistan jäljet vievät 1. hukkaan. Uusi alku. Valo hieman väsähtää, jolloin työote paranee, ja nyt edetään loivasti aaltoillen loppuun asti. 2. kulma tarkasti, 2. makuu merkataan nopeasti pysähtyen. Juuri ennen sorkkaa koira ajautuu tielle, pohtii hieman ja palaa sitten vauhdilla jäljelle. Suoraan sorkalle, joka kiinnosti.

  Hienosti toimiva koira, jolle tänään sattui yksi hassi jäljen aikana. Tästä on hyvä jatkaa.

LUT

 • Ruotsinpyhtää (Loviisa), LUT 4.12.2019, Loviisa
  Luokka tai sarja
  A
  Tulos
  A48
  Arvostelu

  Ahdinkoputken läpäisy: tyhjä putki hyvä / riistakoe hyvä
  Tyhjän luolan tarkistus: vajaa, hieman vikinää

  Koira hyvin putkeen ja esteelle, jossa hyvä kaivuu (2min). Esteeltä pellille, jossa niukka haukku. Luukkujen auettua kettu siirtyy vasempaan peräpesään. Koira seuraa, aloittaen hyvän painostuksen, saa ketun puolustautumaan useita kertoja, väistää hienosti ja tiukentaa painostusta, jolloin koe keskeytetään vahinkojen välttämiseksi. Vajaa tyhjänluola laskee pari pistettä.

 • Ristiina, LUT 28.11.2019, Ristiina
  Luokka tai sarja
  D-B
  Tulos
  B44
  Arvostelu

  Ahdinkoputken läpäisy: vaivaton läpi / vaivaton läpi
  Tyhjän luolan tarkistus: täydellinen, ripeä, äänetön

  Koira hyvin luolaan. Kunnon ilmoitusta odotellaan tovi. Vaimeasta ilmoituksesta luukku avataan. Kettu oikealle ja koira seuraa hyvin. Koira painostaa haukkuen ja syöksyen nopeasti pitkälle madalluksen alle. Kettu lyö ja koira väistää palaten heti painostukseen. Painostus tiivistyy ja tuomari keskeyttää vahinkojen välttämiseksi. Erittäin hyvä suoritus tänään.

 • Ruotsinpyhtää (Loviisa), LUT 27.11.2019, Loviisa
  Luokka tai sarja
  D-B
  Tulos
  B43
  Arvostelu

  Ahdinkoputken läpäisy: ok
  Tyhjän luolan tarkistus: nopea, täydellinen, hieman intoääntä

  Nopea ahdingon läpäisy ja ilmoitus riistasta joka oik päätypesään. Koira seurasi hyvin ja painosti raivokkaasti väistämättä ketun iskuja. Ylit. keskeytti kokeen eläinsuojelullisista syistä.

 • Mäntsälä, LUT 6.10.2019, Mäntsälä
  Luokka tai sarja
  D-B
  Tulos
  0
  Arvostelu

  Ahdinkoputken läpäisy: tyhjä putki rauhallinen
  Tyhjän luolan tarkistus: äänekäs

  Koira antaa liikaa ääntä tyhjän luolan tarkastuksessa ja se hylätään.

LUO

Näyttelyt

 • Jämijärvi, ryhmänäyttely 2020, Jämijärvi
  Luokka tai sarja
  KÄY
  Tulos
  H
  Arvostelu

  Ok sukupuolileima. Ilmava kokonaisuus. Hyvä kallo-osa. Hento kuono-osa. Hyvä kaula, köyhä eturinta, suora olkavarsi. Hyvä runko. Toivoisin pitemmän rintakehän ja rintalastan. Riittävän korkea hännän kiinnitys. Oikein kulmautunut takaosa. Vähän harva karvapeite. Liikkuu lyhyellä jäykällä askeleella.

 • Ladies Summer Show RN 2019, Helsinki
  Luokka tai sarja
  NUO
  Tulos
  ERI 2
  Arvostelu

  Typical and masculine subject with excellent head and expression. Correct bite. Nice general profile, tailset and angulation. Good body and feet. Typical coat and pigmentation. Excellent temperament and general condition. Correct movement.

 • Voittaja 2018, Helsinki
  Luokka tai sarja
  JUN
  Tulos
  EH
  Arvostelu

  Hieman lanneosaltaan pitkä. Edestä vielä kovin löysä hyväntyyppinen nuori uros. Hieman kevyt kuono-osa. Hyvä kaula. Riittävät takakulmaukset. Oikea karvan laatu, mutta ei parhaassa kunnossa. Tarvitsee aikaa tiivistyäkseen.

 • Pori KV 2018, Pori
  Luokka tai sarja
  JUN
  Tulos
  H
  Arvostelu

  Hyvän kokoinen uros. Riittävä sukupuolileima. Toivoisin vankemman kuono-osan ja tummemmat silmät. Niukasti kulmautunut sekä edestä että takaa. Kokoon sopiva raajaluusto. Lyhyt rintakehä. Turhan hoikassa kunnossa. Liikkeiden tulee tasapainottua. Vallaton käytös.

 • Helsingin pentunäyttely 27.5.2018, Helsinki
  Luokka tai sarja
  PEN
  Tulos
  1 KP ROP-PENTU
  Arvostelu

  Reipas, rohkea, iloinen pentu. Ikäisekseen hyvin kehittynyt. Tasapainoiset liikkeet. Kaunis pää, ilme ja korvat. Hyvä ylälinja ja alalinja. Hyvä häntä. Tasapainoiset kulmaukset. Erinomainen turkki. Esiintyy hyvin.

 • Royal Canin-pentunäyttely 21.4.2018, Helsinki
  Luokka tai sarja
  PEN
  Tulos
  1 KP PUP 2
  Arvostelu

  Hyvät mittasuhteet, tiivis rakenne. Hyvä pään sivulinja, kuono saa vielä vahvistua. Hyvä korvien asento. Hyvänmittainen kaula. Sopiva runko. Tasapainoiset kulmaukset. Hyvä hännän kiinnitys. Suorat edestakaisliikkeet. Hyvärytminen sivuliike. Vielä pentukarva. Reipas käytös.