Tupla-Täplän Ylivoimainen Hagar

Tulokset

Kokeet

LUT

 • Mynämäki LUT 11.12.2021, Mynämäki
  Luokka tai sarja
  A
  Tulos
  A49
  Tuomari
  Hannu Rinne
  Arvostelu

  Ahdinko: nopra, ok 
  Tyhjä luola: äänetön, täydellinen, nopea

  Ahdinko ja hiekka nopeasti. Kettu vas. peräpesään. Koira seuraa hyvin ja aloittaa työskentelyn madalluksen alta. Kettu iskee ja koira väistää, mutta palaa välittömästi riistalle ja aloittaa jälleen työt lähietäisyydeltä. Sama toistuu useamman kerran ja ylituomari keskeyttää kokeen vahinkojen välttämiseksi. 

 • Mynämäki LUT 27.11.2021, Mynämäki
  Luokka tai sarja
  D-B
  Tulos
  B43
  Arvostelu

  Ahdinko: ok, ok
  Tyhjä luola: vasen puoli käymättä, äänetön

  Koira hyvin luolaan ja pellille, jossa hyvä ilmoitushaukku. Peltien avauduttua kettu siirtyy oikeaan kulmapesään. Koira harhautuu ensin vasemmalle, mutta tulee pian ketulle. Koira saa ketun siirtymään päätypesään ja seuraa perässä. Kettu iskee kahdesti ja koira ei väistä. Tuomari keskeyttää kokeen koiran osoitettua taipumuksensa. Vajaa tyhjä vähentää pisteen.

 • Vihti LUT 26.10.2021, Vihti
  Luokka tai sarja
  D-B
  Tulos
  B40
  Arvostelu

  Ahdinko: nopea
  Tyhjä luola: täydellinen, äänetön

  Koira hyvin luolaan ja pellille. Avauksesta kettu siirtyy oik. kulmapesään. Koira jää haukkumaan T-pesän eteen. 4min kohdalla koira etenee ketun eteen. Painostus alkaa puolesta putkesta, koira lähestyessä hitaasti kettua. 6min kohdalla kettu siirtyy peräpesään. Koira jää haukkumaan kulman taakse. 11min kohdalla koira rohkaistuu ja etenee -- luo. Koira parantaa koko ajan työskentelyä pyrkien madalluksen alle. Kettu puolustautuuu. Koira kestää tämän hyvin pyrkien lähemmäs. Koiralla hyvä kunto ja into. Parantaa työskentelyä koko kokeen ajan.

MEJÄ

 • Inkoo Mejä 9.11.2021, Inkoo
  Luokka tai sarja
  AVO (MEJÄ)
  Tulos
  AVO 0
  Tuomari
  Asko Kukkola
  Arvostelu

  Rusakko on hyvin innokas ja valmis jälkityöhön. Lähtömakuu tutkitaan erittäin hyvin masto pystyssa ja lähdetään maa-sekä ilmavainuiseen jäljestykseen. Yöllä on ollut ensimmäinen kunnon pakkanen, mikä sai jäljen jäähän ja kokemattoman koiran ymmälleen. Koira loikkii oikeasti kuin Rusakko jäljen molemmin puolin ja jäljestysote on hakusessa. Niinpä tarvitaan kehoituksia, joilla pyritään valamaan uskoa oikeaan tekemiseen. Kuitenkin ensimmäinen hukka tehdään ennen kulmaa Toinen hukka heti kulman taakse, vaikka makuu merkataankin erittäin hyvin. Kolmas hukka osuuden puolessa välissä, kun peura saa koiran huomion puoleensa. Harjoitellen kaadolle, mistä on hyvin kiinnostunut. Rusakko osaa kyllä jäljestää, tänään vain poikkeava keli ja tuore peuran tuoksu sekä kuulohavainnot riistasta olivat aivan liian viekoittelevia, jotta jäljestys olisi ollut menestyksellistä. 

 • Inkoo Mejä 5.10.2021, Inkoo
  Luokka tai sarja
  AVO (MEJÄ)
  Tulos
  AVO1 / 41
  Tuomari
  Asko Kukkola
  Arvostelu

  Tutkii lähdön ja lähtee sopivauhtiseen jäljestykseen, käyttäen molempia vainuja. Alkuosuus on varovaista ja tutkivaa, mutta kun saa jäljestysjuonesta kiinni, etenevyys ja varmuus paranee. Ensimmäisellä kulmalla makuu merkataan ja suuntaa tarkistetaan, sekä seuraavan osuuden sijaintia. Tasaisen varmaa jäljestystä lähelle kulmaa, mikä oikaistaan ja siksi makuu jää merkkaamatta. Kolmannen osuuden alku ylitetään, mutta lenkillä se löydetään. Ennen kaatoa tehdään vielä kaksi pienempää lenkkiä ennen kuin kaato häämöttää. Rusakko kulkee vähän jäljen vieressä ja olemus on koiralla sellainen, että kohta mennään. Ohjaaja esittää ylöspäin isämeidän-rukouksen, joka myös tehoaa. Linja on siis auki ja rusakko palaa oitis jäljelle ja viivana hyökkää kaadolle, mikä siis osoitetaan hyvin. Tänään pisteisiin vaikuttavat etupäässä toisen kulman oikaisu sekä kolmannen osuuden lenkit.

 • Somero MEJÄ 8.8.2021, Somero
  Luokka tai sarja
  AVO (MEJÄ)
  Tulos
  AVO 0
  Tuomari
  Petri Pelkonen
  Arvostelu

  Alkumakaus hyvin haistellen ja liikkeelle lyhyellä hihnalla. Pääosin maavainua käyttävä koira etenee verkkaista vauhtia koko matkan. Ensimmäisellä osuudella yksi pieni tarkistuslenkki. 1. kulmamakaus hyvin, mutta ajaanntuaan jäljen yli josta usealla kehoituksella palataan jäljelle. Toinen osuus hyvin osuuden lopulle, jossa into jälkeä kohtaan hiipuu ja kolme hukkaa nopeaan tahtiin. Koe keskeytetään ja harjoitellen sorkalle joka kiinnosti. 

 • Inkoo Mejä 25.4.2021, Inkoo
  Luokka tai sarja
  AVO (MEJÄ)
  Tulos
  AVO-
  Tuomari
  Hannu Palonen
  Arvostelu

  Rauhallinen lähtö. Heti alkuun poistuminen jäljeltä. Jäljelle tuotuna hetki hyvin, mutta lähtee taas sivuun. Ohjaaja keskeyttää kokeen. 

Näyttelyt

 • Hyvinkää RN 2021, Hyvinkää
  Luokka tai sarja
  NUO
  Tulos
  EH 2
  Tuomari
  Hilkka Salohalla
  Arvostelu

  Oikea koko ja mittasuhteet. Hyvä kallo ja kuono. Hyvä purenta, silmät ja korvat. Erinomainen eturinta, hyvä rintakehä. Riittävät kulmaukset. Hyvä karvapeite. Hyvä luusto. Liikkuu lyhyellä askeleella ja ylälinja on hieman takakorkea liikkeessä.