Villikujan Varma Kylmälehto

om. Pekka Lyyra, Henna Suhone

Tulokset

Kokeet

LUME

 • Pieksämäki, LUME 23.1.2020, Pieksämäki
  Tulos
  LUME1
  Arvostelu

  Maaluolasto n. 10x15m vaativa. Useita suuaukkoja. Koira vapaaseen hakuun ja löytää riistan 5min. Koira aloittaa hyvän riistatyön pysäyttäen riistan hyvin. Luolastoa ei keretä aukaista, kun koira siirtyy uuteen paikkaan ja ns työntää riistan ulos. Koira uudesti hakemaan sama homma toistuu. Riistaksi 2 supia. Erinomainen luolakoira.

  Haku 5min. Riistatyöskentely 210min.

 • Pieksämäki, LUME 10.2.2018, Pieksämäki
  Tulos
  LUME1
  Arvostelu

  Koepaikka laaja hiekkamaapesä. 6 kulkuaukkoa, osa lumen alla. Syvyys n. 1,5 m. Vaikeusaste vähän normaalia vaativampi. Koira hyvin luolastoon ja löytää riistan melko nopsaan. Painostaa haukkuen ja aika ajoin pysäyttäen. Riista siirtyy lukuisia kertoja, mutta koira tavoittaa sen uudelleen. Taas painostusta haukkuen ja pysäyttäen. Viimein riista ajautuu umpiperään ja luolasto avataan. Eräksi saadaan supikoira. Tuossa vaiheessa koira on ottanut riistan hallintaansa. Lukuisat siirtymät madaltavat hieman kokonaisvaikutelmaa. 

  Haku 10 min. Riistatyöskentely 120 min.

LUT

 • Rantasalmi LUT 17.11.2018, Rantasalmi
  Luokka tai sarja
  A
  Tulos
  A49
  Arvostelu

  Ahdinkoputken läpäisy: vaivaton
  Tyhjän luolan tarkastus: nopea, lähes täydellinen,  äänetön

  Nopeasti luolaan, hiekan kaivuu ja luukulle. Koira ilmoittaa löytäneensä riistan. Kettu siirtyy vas. peräpesään ja koira seuraa nopeasti työntyen syvälle madallukseen eikä välitä ketun iskuista. Koe keskeytetään. Pisteisiin vaikuttaa tyhjä luola. Onnittelut!

 • Pieksämäki, LUT 21.7.2018, Pieksämäki
  Luokka tai sarja
  D-B
  Tulos
  B43
  Arvostelu

  Ahdinkoputken läpäisy: tyhjä putki hyvä / riistakoe hyvä
  Tyhjän luolan tarkastus: täydellinen äänetön

  Koira hyvin putkeen ja pellille jossa aloittaa haukun. Luukkujen auettua kettu riistyy vasempaan peräpesään. Koira seuraa aloittaen tiiviin painostuksen ja tekee ratkaisun johon koe keskeytetään.

 • Pieksämäki, LUT 20.7.2018, Pieksämäki
  Luokka tai sarja
  D-B
  Tulos
  C37
  Arvostelu

  Ahdinkoputken läpäisy: hyvä
  Tyhjän luolan tarkastus: hyvä, äänetön, koko luolasto

  Koira luolaan ja haukku pellillä. Kettu avauksesta oik. kulmapesään. Koira seuraa ja aloittaa painostuksen madalluksen takaa haukkuen. Koira käy koittamassa ketun puolustuksen ja perääntyy madalluksen taakse. Kettu pitää madalluksen alusen hallussaan ja koiran "paukut" eivät riitä ketun täydelliseen hallintaan.

 • Lapua, LUT 26.5.2018, Lapua
  Luokka tai sarja
  D-B
  Tulos
  B43
  Arvostelu

  Ahdinkoputken läpäisy: hyväksytty
  Tyhjän luolan tarkastus: hyväksytty, äänetön, nopea

  Koira reippaasti putkeen ja ilmoitushaukku luukulla. Luukkujen avauduttua riista oikeaan peräpesään jonne koira nopeasti seuraa sitä. Koiran työskentely on heti alusta lähtien niin määrätietoista että katson parhaaksi keskeyttää kokeen vahinkojen välttämiseksi.

 • Lapua, LUT 26.5.2018, Lapua
  Luokka tai sarja
  LUO
  Tulos
  LUO1
  Arvostelu

  Hyväksytty

Näyttelyt

 • Muurame RN 13.9.2015, Muurame
  Luokka tai sarja
  NUO
  Tulos
  EH 1
  Tuomari
  Constantinos Andreau
  Arvostelu

  21 months. Correct type. Excellent head & expression. Correct bite, topline and tailset, shoulders, a bit weak in pasterns. Lovely neck. Nice chest. I’d prefer more reach & drive. Coat soft and fluffy. Good temperament.