Ristiina, LUT 1.7.2016

Päivämäärä
Paikka
Ristiina
Tapahtumatyyppi
Koe
Koelaji
LUT

tuomari Jukka Kinnunen

Tulokset

D-B

  • Celoco Gertrud
    Tulos
    C38
    Arvostelu

    Ahdinkoputken läpäisy: tyhjäluola: nopea, riistakoe: nopea
    Tyhjän luolan tarkastus: hiukan vajaa, äänetön, nopea

    Koira innolla luolastoon. Todella kuuluva haukku luukulla. Luukkujen avauduttua kettu vasempaan kulmapesään. Koira seuraa ja pyrkii haukkuen madalluksen alle. Kettu tekee pelotehyökkäyksen ja ajaa koiran madalluksen alta pois. Koira aloittaa haukkumisen vasemmasta kulmapesästä käsin. Välillä koira käy putken puolessa välissä, jolloin haukku on niin kiivasta, että se saa ketun aktiiviseksi. Ajoittaiset lähestymisyritykset ja kiivaampi haukku sekä ”työmaalla” pysyminen nostavat suorituksen arvoa. Koiran toiminta ei tänään ole hallitsevaa.

  • Celoco His Masters Voice
    Tulos
    C38
    Arvostelu

    Ahdinkoputken läpäisy: tyhjä putki pumppaava / riistakoe: koon aiheuttamaa hitautta
    Tyhjän luolan tarkastus: äänetön, hiukan vajaa, ahdasta

    Isohko koira, joka tunkee itsensä ahdingosta luolaan. Kuuluva haukku luukulla. Luukkujen avauduttua kettu vasempaan kulmapesään. Koira seuraa aika vaivalloisesti kokonsa vuoksi. Koira tunkee itsensä madalluksen alle haukkumaan. Kettu puolustaa paikkaansa tekemällä toistuvia pelotehyökkäyksiä, jotka koira väistää. Koira tekee toistuvia lähestymisyrityksiä kohti kettua kuuluvasti haukkuen. Koiran koko haittaa selvästi sen työskentelyä, eikä se ole tarpeeksi hallitsevaa. toiminta jatkuu samanlaisen kokeen loppuun saakka.

  • Repoketun Pikku-Kenkku
    Tulos
    -
    Arvostelu

    Ahdinkoputken läpäisy: tyhjäluola: pumppaava / riistakoe: nopea
    Tyhjän luolan tarkastus: nopea, täydellinen, äänetön

    Koira innokkaasti luolaan. Haukkuu jonkin aikaa kauempana, mutta viimein menee lähelle luukkua haukkumaan. Luukkujen avauduttua kettu vasempaan kulmapesään. koira seuraa ja kettu siirtyy koiran edellä vasempaan päätepesään. Koira seuraa ja aloittaa haukkumisen madalluksen takana. Kettu tekee pelotehyökkäyksiä, jotka koira väistää ja perääntyy haarapesän ja hakupesän välille. Kettu vaihtaa paikkaa oikeaan kulmapesään, jonne koira hetken päästä seuraa. Koira haukkuu madalluksen takana ja perääntyy hetken päästä tulopesälle saakka. Hetken kuluttua koira käväisee oikeassa kulmapesässä ketun ollessa
    oikeassa päätepesässä. Koira perääntyy ja lopettaa työskentelyn. Ohjaaja keskeyttää.

  • Kuivasalmen Silppu
    Tulos
    -
    Arvostelu

    Ahdinkoputken läpäisy: tyhjäluola: nopea / riistakoe: nopea
    Tyhjän luolan tarkastus: hiukan vajaa, intovikinää, kertaava

    Koira innokkaasti luolaan. Hitaasti kehittyvä ilmoitushaukku luukulla. Luukkujen avauduttua kettu käväisee vasemmassa päätepesässä ja lähtee koiraa vastaan. kettu ja koira kohtaavat päätepesän ja kulmapesän välissä, jolloin koira aloittaa haukkumisen aivan ketun lähituntumassa. Kettu tekee toistuvia peloitehyökkäyksiä kulmapesän nurkan takaa, eikä koira väistä. Koe keskeytetään koiran osoitettua taipumuksensa. Ketun toiminta huomioiden koiralta viisasta luolatyöskentelyä.

  • Green Perry's Flying Finn
    Tulos
    -
    Arvostelu

    Ahdinkoputken läpäisy: tyhjäluola: nopea, riistakoe: nopea
    Tyhjän luolan tarkastus: täydellinen, äänetön, nopea

    Koira innokkaasti luolastoon. Kuuluva haukku luukulla. Luukkujen avauduttua kettu siirtyy oikeaan kulmapesään. Koira seuraa ja pyrkii nopeaan ratkaisuun yrittämällä tunkeutua ketun kanssa samaan tilaan. kettu perääntyy hieman ja aloittaa tekemään toistuvia peloitehyökkäyksiä kulmapesän kulman takaa. Koira ei hetkeen peräänny, mutta lopulta ketun toiminta osoittautuu sille ylivoimaiseksi ja se alkaa liikkua tarpeettomasti luolastossa haluamatta kuitenkaan tulla pois. Koira käy toistuvasti haukkumassa muutaman kerran ketun luona, mutta lopulta se siirtyy kokonaan toisaalle luolastoon ja ohjaaja keskeyttää.

  • Pampalovaaran Pokeri-Hai
    Tulos
    D33
    Arvostelu

    Ahdinkoputken läpäisy: tyhjäluola: nopea / riistakoe: nopea
    Tyhjän luolan tarkastus: täydellinen, äänetön, hiukan kertaava

    Koira innokkaasti luolastoon. Kiihkeä haukku luukulla. Luukkujen avauduttua kettu vasempaan kulmapesään. Koira seuraa ja menee vauhdilla madalluksen alle. Kettu tekee pelotehyökkäyksen, jonka koira väistää heti. Hetken aikaa koira haukkuu madalluksen takaa saaden ketun lyhyeksi aikaa aktiiviseksi. Tämän jälkeen koira alkaa liikkumaan tarpeettomasti muualla luolastossa käyden toistuvasti aina kaksoispesällä asti. Koira tulee tulopesälle, jonka luukku avataan. Koira ei kuitenkaan halua tulla luolastosta ulos vaan lähtee haarapesästä käsin haukkumaan vasemmassa kulmapesässä olevaa kettua. Koiralta puuttuu tänään aloitekykyä ja tehokkuutta tilanteen hallitsemiseksi.