Vihti, LUT 22.10.2016

Päivämäärä
Paikka
Vihti
Tapahtumatyyppi
Koe
Koelaji
LUT

Tuomari Karoliina Viitamäki

Tulokset

LUT

  • Green Perry's Kitty O'Shea
    Tulos
    B 43
    Arvostelu

    Ahdinkoputken läpäisy: vaivaton, nopea

    Tyhjän luolan tarkastus: oikea puoli kokonaan. Vasen osittain, nopea, hieman intoääntä

    Koira nopeasti luolaan ja luukulle, jossa kiihkeä haukku. Kettu siirtyy vasempaan peräpesään, jonne suuntaan koira hetken jälkeen seuraa. Jää aluksi kulmapesän taakse haukkumaan, mutta etenee pian samaan putkeen ketun kanssa. Etenee ripeästi madalluksen suulle ja kettu tulee vastaan. Koira perääntyy ja käy etsimässä toista reittiä. Kun sitä ei löydy palaa ketun luo ja etenee määrätietoisesti eikä peräänny ketun vastaiskuista huolimatta. Koe keskeytetään yhteenoton välttämiseksi. Pisteisiin vaikuttaa hieman tyhjä luola.

  • Green Perry's Peter O'Toole
    Tulos
    C 35
    Arvostelu

    Ahdinkoputken läpäisy: nopea, vaivaton

    Tyhjän luolan tarkastus: aika paljon ääntä liikkuessaan

    Nopeasti luolaan ja luukulle. Selkeä ilmoitushaukku, kettu siirtyy oikeaan peräpesään. Koira seuraa varovaisesti ja aloittaa työskentelyn madalluksen takaa, osittain sen alla. Kettu iskee aluksi, mutta tilanne tasaantuu toviksi niin, että koira työskentelee madalluksen alkupäässä. Koira käy välillä kulmapesässä, jolloin koiran palatessa kettu aina puolustautuu pitkälle madallukseen. Koira tyytyy tähän eikä koko kokeen aikana tee itsenäisiä aloitteita. Hieman lisää aloitteellisuutta niin tilanteen hallinta lisääntyy koiran eduksi. Tänään pisteisiin vaikuttaa myös tyhjässä luolassa annettu runsas ääni.

  • Pampalovaaran Pokeri-Hai
    Tulos
    A 50
    Arvostelu

    Ahdinkoputken läpäisy: vaivaton, nopea

    Tyhjän luolan tarkastus: nopea, äänetön, täydellinen

    nopeasti luolaan ja luukulle Selkeä ilmoitushaukku. Kettu siirtyy ensin vasempaan peräpesään, jonne koira seuraa nopeasti. Kettu tulee syvälle madallukseen vastaan ja koira perääntyy ja lähteekin pian etsimään uutta reittiä. Tässä välissä kettu livahtaa luolaston toiseen laitaan oikeaan peräpesään ja koiralta menee sitten hetki löytää kettu. Mutta kettu löytyy ja nyt koira ei enää peräänny ketun hyökkäyksistä huolimatta ja koe keskeytetään. Onnittelut uudelle käyttövaliolle!