Inkoo Mejä 31.8.2021

Päivämäärä
Paikka
Inkoo
Tapahtumatyyppi
Koe
Koelaji
MEJÄ

Mejäkoe Inkoossa, järj. Parsonrusselinterrierit ry. Tuomari Asko Kukkola.

Tulokset

VOI (MEJÄ)

  • Tupla-Täplän Valo-Ilmiö
    Tulos
    VOI1 / 46
    Arvostelu

    Lähtö tutkitaan hyvin. Käyttää molempia vainuja. Etenee terrierimäisesti pomppien jälkeä, edeten sen ihanneajassa. Ensimmäinen osuus lenkillä kulmalle, mikä tarkistaen. Toisen osuuden alussa lenkki, muutoin hyvin kulman tuntumaan, missä kulkee jäljen ulkopuolella jäljen suuntaisesti. Nousee kulmalle ja katkokulma selviää nopeasti. Kolmas osuus hyvin, kulma tarkasti ja viimeinenkin osuus hienosti kaadolle, minkä osoittaa ja kun mennään vierelle omii kaadon ja vie sen sivulle omaan käyttöön. Makauksista kolme osoittaa, yhden ylitti. Joko hirvikärpäshattu vaihtaa omistajaa?

AVO (MEJÄ)

  • Tammenkolon Kissin Dynamite
    Tulos
    AVO 0
    Arvostelu

    Lähtö tutkitaan hyvin. Käyttää maa- sekä ilmavainua. Lähtee matkaan kuin tykin piipusta ja lentorata on hyvin kiivasta koko jäljestyksen ajan. Meno on hyvin villiä rimpulointia puitten ja ojien yli. Ja vauhtia löytyy, välillä mennään sivuluisua ja pyöritään kuin poranterä, ja vauhti vaan kiihtyy. Tästä ei voi olla muuta luvassa kuin totaalinen hukka. Jatketaan palautuksesta samalla tyylillä kulmalle ja makuun ohi, sekä seuraavan osuudenkin, ja pyöritään kulman takana toiseen hukkaan. Vain lyhyt jäljestys ja poistutaan jäljeltä naru soiden, ajohaukkua aletaan viritellä. Itsessään ääni on komea, mutta laji sen käyttöön on väärä. Tästä johtuen koe keskeytyy. Intoa ja energiaa kyllä on, kunhan se saadaan valjastettua toivottuun toimintaan eli jäljestykseen ja myös oikean jäljen pitämiseen harjoittelun myötä, tulostenkin pitäisi parantua. 

  • Maanmainion Ragdoll
    Tulos
    AVO 0
    Arvostelu

    Lähtö tutkitaan erittäin hyvin. Molemmilla vainuilla edetään. Matka taittuu hyvin varovaisesti, tunnustellen ja harkiten. Välillä kuulostellaan eri ääniä- Ensimmäinen osuus edetään varovaisesti, välillä kehoitusten auttamana. Kulma tarkka, makuu merkaten. Osuuden puolessa välissä ohjaaja huomaa, että valjaat ovat oudot ja toteaa, että koira kulkee vähän kuin toinen jalka kupeeseen teipattuna. Ja kyllä, vauhti lisääntyy selvästi kun kaikki jalat ovat käytössä. Osuuden puolessa välissä ajautuu hukkaan. Loppuosuus hyvin kulmalle, missä makuu ylitetään, mutta kulma tarkasti. Viimeinen osuus hyvin puoleen väliin, missä lampi houkuttaa uimaan, tästä toinen hukka. Pari pientä lenkkiä ennen kaatoa, mikä kyllä ilmavainulla noteerataan, mutta haetuttaa kovin. Aivan lähellä pyöritään, kunnes törmää lopulta siihen ja alkaa peittämään pahan päivän varalle. Tänään hukat, kehoitukset sekä kulutettu aika saavat aikaan sen, että pisteet eivät riitä palkintosijaan. 

  • Tupla-Täplän Kumman Kuva
    Tulos
    AVO1 / 41
    Arvostelu

    Koiran nimi on Hippu ja into on kuin aloittelevalla kullankaivajalla, nyt vuollaan kultaa. Aivan hirmuinen veto jäljelle, etutassut ilmassa ollaan, valmiina menoon. Merkkaa kuitenkin lähtömakuun, ennen kuin ponkaisee matkaan. Käyttää etupäässä maavainua ja etenee vaihtelevasti. Ensimmäinen osuus yhdellä lenkillä edeten kulmalle, missä makuun ylittää ja kulma tarkistaen. Toisen osuuden lenkki tarvitsee kehoituksen. Hetken kuluttua koira alkaa haukullaan uhoamaan, koska kokee olonsa sellaiseksi, että pitää varata itselleen tämä kultamaa. Ennen kulmaa tarkistupyrähdys. Hyvin kulmalle, mutta makuun ohittaa. Kulman vieressä oleva riistapolku tarkistetaan. Viimeisellä osuudella yksi pieni lenkki, sekä kehoitus jatkaa jäljestystä, koska muut äänet häiritsivät koiraa. Hyvin kaadolle, jota emme ensin ryhmänä huomanneet, mutta onneksi koira sen meille paljasti. Tänään tämä nuori ensikertalainen jäljestää ei pisteellisesti löytänyt emäkultasuonia, mutta riittävästi kultaa kattamaan kulut.