Kuhmo MEJÄ 11.7.2021

Päivämäärä
Paikka
Kuhmo, Jauhovaara
Tapahtumatyyppi
Koe
Koelaji
MEJÄ

Mejäkoe Kuhmon Jauhovaarassa. Järj. Kainuun Noutajat ry. Tuomari Marja-Maija Pyykkönen.

Tulokset

AVO (MEJÄ)

  • Repoketun Unelma Ulla
    Tulos
    AVO 3 / 22
    Arvostelu

    Koira ohjataan alkumakaukselle, häntää heiluttaen reippaasti matkaan. Krepityksen jälkeen lähtee lähtee jäljen sivuun, edeten tuulen alapuolella, palaten jäljen päälle. Ensimmäinen kulma teettää töitä, usea rengastus josta jälkiura selviää. Edetään hieman ja koira poistuu määrätietoisesti pois jäljeltä hukkaan saakka. Uusi alku ja edetään lähes kulmalle, josta poistuu taas jäljeltä hukkaan saakka. Toinen kulma takalenkillä, kolmas osuus ensin jäljen sivussa edeten, josta palaa jälkiuralle. Sorkalle hieman sivusta, jonka osoittaa. Makaukset osoittaa riittävästi. Haastava kuiva kuuma keli tuo tänään paljon koettelemusta aloittelijalle. 

  • Repoketun Vieno
    Tulos
    AVO 1 / 43
    Arvostelu

    Koira ohjataan jäljelle ja aloittaa maa- ja ilmavainuisen jälkityön veriuran päällä tai sen välittömässä läheisyydessä, vain joitakin pieniä tarkistuksia ja pari kohtaa missä tarvitaan ohjaajan kehoitusta tulee matkalla. Vauhti on sopivaa. Tulee ensimmäiselle kulmalle, jonka selvittää rengastamalla. Ei merkkaa makausta. Toisen kulman merkkaa ja selvittää hyvin. Tulee kaadolle sivusta ilmavainulla, jää siihen ja on siitä kiinnostunut. Hienoa yhteistyötä ohjaajan ja koiran välillä ja hyvä alku yhteiselle jäljestysuralle!

VOI (MEJÄ)

  • Repoketun Metka
    Tulos
    VOI 1 / 48
    Arvostelu

    Koira haistelee alkumakuun ja ohjattuna jäljelle. Alkaa sopivavauhtinen pääosin ilmavainuinen jäljestys, jossa koko matkan aikana tehdään vain pari alle narunmitan tarkastusta jäljen sivuille. Kulmista ensimmäinen ja kolmas taustan tarkistuksella, toinen jolla katko veretyksen lopusta jatko ilmavainulla hakien. Makauksista ensimmäisen ja kolmannen merkkaa hyvin, toisella ja neljännellä hidastaa ja nuuhkaisee vauhdissa. Kaadolle suoraan jolle jäi.