Mynämäki LUT 11.12.2021

Päivämäärä
Paikka
Mynämäki
Tapahtumatyyppi
Koe
Koelaji
LUT

Ylituomari Hannu Rinne

Tulokset

A

  • Tupla-Täplän Ylivoimainen Hagar
    Tulos
    A49
    Arvostelu

    Ahdinko: nopra, ok 
    Tyhjä luola: äänetön, täydellinen, nopea

    Ahdinko ja hiekka nopeasti. Kettu vas. peräpesään. Koira seuraa hyvin ja aloittaa työskentelyn madalluksen alta. Kettu iskee ja koira väistää, mutta palaa välittömästi riistalle ja aloittaa jälleen työt lähietäisyydeltä. Sama toistuu useamman kerran ja ylituomari keskeyttää kokeen vahinkojen välttämiseksi. 

D-B

  • Tammenkolon Karhunvartija
    Tulos
    C35
    Arvostelu

    Ahdinko: ok
    Tyhjä luola: täydellinen, äänetön, nopea

    Melko kookas koira, kuitenkin hyvin ahdingosta. Lähestyi rauhallisesti riistaa, ilmoittaen ketun hyvällä haukulla. Kettu oik. kulmapesään jonne koira seurasi aloittaen riistatyöskentelyn madalluksen takaa. Kokeen edetessä koira siirtyi työskentelemään osittain madalluksen alle. Kettu ei hermostunut koiran työskentelystä ja näissä asetelmissa mentiin koe loppuun.

  • Tallitontun Pesonen
    Tulos
    C38
    Arvostelu

    Ahdinko: ok
    Tyhjä luola: täydellinen, nopea, äänetön

    Nopea ahdingon läpäisy ja yhteys riistaan, joka oik. peräpesään. Koira aloittaa riistatyöskentelyn madalluksen takaa lähestyen kettua, joka iskee koiran ollessa madalluksen puolivälissä ja karkoittaa koiran madalluksen taakse. Koira keräilee muutaman minuutin rohkeutta ja toistaa yrityksen mutta kettu karkoittaa taas koiran madalluksen taakse, josta työskentelee kokeen loppuun.