Somero MEJÄ 8.8.2021

Päivämäärä
Paikka
Somero
Tapahtumatyyppi
Koe
Koelaji
MEJÄ

Parsonrusselinterrierit ry:n järjestämä mejäkoe Somerolla, tuomareina Pasi Kemppainen ja Petri Pelkonen.

Tulokset

AVO (MEJÄ)

  • Tupla-Täplän Ylivoimainen Hagar
    Tulos
    AVO 0
    Arvostelu

    Alkumakaus hyvin haistellen ja liikkeelle lyhyellä hihnalla. Pääosin maavainua käyttävä koira etenee verkkaista vauhtia koko matkan. Ensimmäisellä osuudella yksi pieni tarkistuslenkki. 1. kulmamakaus hyvin, mutta ajaanntuaan jäljen yli josta usealla kehoituksella palataan jäljelle. Toinen osuus hyvin osuuden lopulle, jossa into jälkeä kohtaan hiipuu ja kolme hukkaa nopeaan tahtiin. Koe keskeytetään ja harjoitellen sorkalle joka kiinnosti. 

  • Maanmainion Ragdoll
    Tulos
    AVO 0
    Arvostelu

    Alun itsenäinen tutkinta ja hyvä jäljelle ohjaus. Pääosin maavainuinen koira etenee verkkaista vauhtia jälkitarkasti n. 2/3 osaa 1. osuutta, sitten eteneminen pysähtyy. 1. hukka. Sitä ennen pari tovin kestänyttä pysähdystä ja pyörimistä aivan jäljen tuntumassa. Uuden alun jälkeen kulman tuntumaan jossa jumittuu jäljen päälle eivätkä muistutukset auta -hukka. Palautus ja hyvin kulmalle joka jäljen mukaisesti, makuu nopeasti osoittaen. 2. osuutta hetki hyvin, mutta koeaika täyttyy ja tuomari keskeyttää kokeen. Harjoitellen koiraa kiinnostaneelle kaadolle. Jälkinenä on kunnossa, mutta riista tekee vielä kiusaa. 

  • Norparson Elite To Precious Pearl
    Tulos
    AVO 3 / 20
    Arvostelu

    Varmistettu alun osoitus ja hyvä jäljelle ohjaus. Maa- ja ilmavainuinen koira etenee maastoon sopivaa vauhtia jäljen hajutunnelissa risteillen. Heti 1. osuuden alussa tuumaustauko ja laaja tarkistus jolta palaa itsenäisesti. Laajat tarkistukset myös kunkin osuuden loppupuolella ja 2. osuuden alussa hukkaan johtanut riistan jälkien tutkinta. Molemmat makuut osoitti, 1. kulma liinan mitalla, 2. kulmalla laaja taustan tarkistus, 3. osuudella suuri lenkki. Kaato löytyy laajan ilmavainun käytössä johtuneen haun jälkeen. Koira osaa jäljestää, mutta myös muut metsän tuoksut kiinnostavat. Hukan ohella koeajan ylitys vaikuttaa palkintosijaan. 

VOI (MEJÄ)

  • Tupla-Täplän Arvokas
    Tulos
    VOI 0
    Arvostelu

    Alkumakuu tutkitaan ja lähdetään lyhyellä hihnalla liikkeelle. Verkkaista vauhtia etenevä koira. Eka osuus hyvin kulmalle joka on katko. Kulmalla rengastetaan useampi kierros mutta uusi osuus ei löydy. 1. hukka.

    2. ja 3. osuudella 2 hukkaa lisää ja koe keskeytyy. Makuista yksi pikaisesti, yksi ohittaen. Harjoitellen kaadolle joka kiinnosti. 

  • Tupla-Täplän Andraste
    Tulos
    VOI 2 / 32
    Arvostelu

    Alkumakuu tutkitaan ja lyhyellä hihnalla liikkeelle. Reipasvauhtista hyvin määrätietoista jälkitarkkaa etenemistä. Suorilla osuuksilla muutama pieni ja yksi isompi lenkki joka lopulta aiheutti 1. hukan. Normikulmat tarkasti, katkokulmalla veretyksen lopusta parilla isolla rengastuksella uudelle osuudelle. Makuista 2 pikaisesti nuuhkaisten, 2 yli kävellen Sorkalle suoraan ja se kiinnosti. 

  • Tupla-Täplän Valo-Ilmiö
    Tulos
    VOI2 / 34
    Arvostelu

    Alkumakaus nuuhkaistaan nopeasti. Lyhyellä hihnalla liikkeelle. Reipasta vauhtia koko matka, muutamia tarkisteluja matkan aikana. Ensimmäinen kulma jälkiä pitkin. Toinen oli katko jossa veretyksen lopusta laaja rengastus joka käy jo aivan veretyksen luona, mutta kuitenkaan sitä ei noteerata. Lopulta ajaannutaan kauas pois jäljeltä ja siitä tuomitaan 1. hukka. 3. kulma takakautta varmistaen. Makuista yksi hyvin, muut pikaisesti nuuhkien. Sorkalle suoraan ja se kiinnosti