Somero, MEJÄ 29.5.2016

Päivämäärä
Paikka
Somero
Tapahtumatyyppi
Koe
Koelaji
MEJÄ

Tuomari Mari Tilles, Esa Pekkarinen

Tulokset

VOI (MEJÄ)

  • Ruutilan Walko Wuokko
    Tulos
    VOI0, 0p.
    Arvostelu

    Koira aloittaa alkumakuun tutkittuaan poukkoilevasti etenevän ja runsaasti tarkistelevan jäljestyksen. Tarkistuksia tehdään runsaasti kaikilla osuuksilla ja niissä käytetään hyvin paljon aikaa. 1. kulma tarkasti. Katkokulma selvitetään runsailla rengastuksilla. Viimeisellä kulmalla koira ajautuu etäälle jäljestä eikä omatoimisesti löydä takaisin. Hukka. Viimeisellä osuudella pari tarkistusta, joissa käytetään reilusti aikaa ja viimein tuomari keskeyttää runsaasti yliajalle menneen suorituksen. Harjoitellen kaadolle. Makuista koira osoittaa hyvin kolme ja yhden ylittää. Tänään koira tiesi missä jälki kulkee, mutta aika kului lähinnä metsän ihmeitä tarkistellessa.

  • Green Perry's Quick'n Easy
    Tulos
    VOI1, 46p.
    Arvostelu

    Ohjatusti jäljelle. Koira jäljestää maa- ja ilmavainua maaston mukaan käyttäen mukavaa kävelyvauhtia. Se etenee jälkiuralla tai sen välittömässä läheisyydessä, muutama mainittava tarkastuslenkki koko jäljen aikana, palaa aina omatoimisesti jäljelle. 1. kulma, jossa katko, veretyksen loppuun ja sieltä muutamalla renkaalla uudelle osuudelle, muut kulmat laajoilla tarkastuslenkeillä. Kaikki makuut tulevat merkatuiksi: 2. erinomaisesti, 1. ja 4. hyvin, 3. pikaisesti. Kaadolle tullaan suoraan ja sen koira ottaa mukaansa. Erinomainen suoritus, jossa tänään pientä miinusta lähinnä työskentelystä kulmilla.

  • Radagast Gaurwaith
    Tulos
    VOI2, 36p.
    Arvostelu

    Erinomainen ohjattu lähtö. Koira lähtee jäljestämään rauhallista vauhtia tehden paljon tarkistuksia ja pitäen tuumaustaukoja. 1. osuudella tarkastellaan kauriin jätöksiä. 1. makaus merkataan. 1. kulmalla käytetään oheistoimintoihin sallitut 3 minuuttia, jatkaa kuitenkin itsenäisesti. 2. osuus hyvää jäljestystä, 2. makaus jää huomioimatta. 2. kulmalla, jossa katko, veretyksen päähän ja sieltä renkaalla helposti uudelle osuudelle. 3. makaus merkataan hyvin pikaisesti. 3. kulma takalenkillä. Viimeisellä osuudella koira tarkastaa jäljen sivustoja antaumuksella. Viimeinen makaus ensin yli, mutta palaa vielä sen kuitenkin merkkaamaan.
    Kaadolle suoraan ja se kiinnostaa koiraa. Kokenut koira, joka tänään käytti paljon aikaa muuhunkin kuin jäljestämiseen: ajanylitys laskee palkintosijan.

  • Tupla-Täplän Timantti
    Tulos
    -
    Arvostelu

    Ohjaaja opastaa koiraa jäljelle, mikä on koiran mielestä tarpeetonta. Se aloittaa lähinnä ilmavainuisen jäljestyksen edeten jälkiuralla tai sen välittömässä läheisyydessä. 1. osuudella makauksen kohdalla koira bongaa tuulen mukanaan tuoman viestin: Riistaa! Se jatkaa hetken ja poistuu jäljeltä, mutta palaa kuitenkin itsenäisesti jäljelle. 1. kulmalla poistutaan määrätietoisesti kohti vesakkoa ja koira antaa nyt riistalle varoitusäänimerkin. Palautetaan jäljelle, mutta muu toiminta metsässä on vienyt koiran huomion kokonaan. Ohjaaja keskeyttää kokeen. Tänään liikaa riistaa riistaviettiselle koiralle.

  • Tairngire Red Baron
    Tulos
    VOI1, 44p.
    Arvostelu

    Koira tutkii alkumakauksen ja alkaa rauhallinen tarkka ja määrätietoinen jäljestys, joka etenee koko jäljen aivan jäljen välittömässä tuntumassa. Katkokulmalla turvaudutaan jalanjälkiin. Toinen kulma tarkasti ja kolmannella pieni takalenkki. Makuista 1. osoitetaan nopeasti, 2. ohitetaan, 3. osoitetaan hyvin ja viimeinen ylitetään. Kaadolle, jota jäädään tutkimaan. Hyvä, varma, loppua kohti paraneva suoritus.

  • Wildfay's Sails in the Breeze
    Tulos
    VOI2, 36p.
    Arvostelu

    Koira aloittaa alkumakaukselta reippaan äärimmäisen tarkan jäljestyksen, joka etenee virheettömästi viimeiselle kulmalle, jossa koira jatkaa suoraan. Etsii jatkoa ensin kulman takaa, palaa kulmalle ja hakee jatkoa kulman ulkopuolelta sitä löytämättä. Hukka. Loppujälki tarkasti. Makuista kolme ensimmäistä osoitetaan erinomaisesti ja viimeinen ylitetään. Kaadolle suoraan ja se kiinnostaa koiraa. Hyvää jäljestystä yhden kulman hairahduksesta huolimatta.

AVO (MEJÄ)

  • Pampalovaaran Jokeri-Kortti
    Tulos
    AVO1, 42p.
    Arvostelu

    Koira aloitta alkumakuulta rauhallisen, tarkan, ilmavainuisen jäljestyksen, joka etenee hyvin jäljen päällä. Koira vainuaa toisen osuuden ja oikaisee sille ennen kulmaa. Toinen osuus tarkasti, kulma pienellä takalenkillä, mutta makuulle ei malteta pysähtyä riittävästi. Viimeinen osuus tarkasti. Kaadolle suoraan ja sitä jäädään tutkimaan. Hyvä, varma suoritus.

  • Bistro's Mighty Donna Dexter
    Tulos
    AVO1, 45p.
    Arvostelu

    Koira tutkii alkumakauksen ja siitä alkaa reipas, tarkka, ilmavainuinen jäljestys. Edetään hyvin jäljen päällä. 1. kulma pienellä takalenkillä, makuu osoitetaan. Toinen osuus tarkasti. Koira saa vainun uudesta osuudesta ja kulma, jossa makuu, oikaistaan vierestä. Loppujälki tarkasti. Kaadolle, joka kiinnostaa. Hyvää jäljestystä.

  • Smilla vom Räuberschlag
    Tulos
    AVO1, 45p.
    Arvostelu

    Koira tutkii alkumakuun. Alkaa reipas, tarkka, ilmavainuinen jäljestys. Kaikki osuudet edetään hyvin jäljen päällä ja koira tekee kaksi narunmittaista tarkistusta. 1. kulma oikaistaan hiuksenhienosti, 2. kulma tarkasti ja makuu osoitetaan. Kaadolle suoraan ja sitä jäädään tutkimaan. Hyvä, varma suoritus.

  • Tupla-Täplän Andraste
    Tulos
    AVO1, 48p.
    Arvostelu

    Erinomainen rauhallinen lähtö. Koira jäljestää maavainulla miellyttävän reipasta vauhtia, se etenee joko aivan jäljen päällä tai tehden pieniä tarkistuksia sen sivuilla. Molemmat kulmat mennään jäljenmukaisesti ja molemmat makaukset merkataan. Sorkalle tullaan suoraan ja se kiinnostaa koiraa. Erinomainen suoritus nuorelta innokkaalta jäljestäjältä. Hieman miinusta tänään tuumailusta ja tarkastelusta.

  • Green Perry's Quite a Catch
    Tulos
    AVO1, 47p.
    Arvostelu

    Erinomainen ohjattu lähtö. Koira jäljestää mukavan reipasta vauhtia maavainulla. Se etenee suurimman osan matkasta jälkiuralla, mutta tekee useita pieniä ja yhden laajemman tarkastuskierroksen jäljen sivussa palaten kuitenkin itsenäisesti jäljelle. Kulmat mennään jäljen mukaisesti ja makaukset merkataan pysähtyen. Kaadolle tullaan suoraan ja se kiinnostaa koiraa. Todella hieno suoritus ensikertalaiselta, tästä on hyvä jatkaa!