Inkoo, LUME 13.2.2018

Päivämäärä
Paikka
Inkoo
Tapahtumatyyppi
Koe
Koelaji
LUME

Tuomari Janne Isoaho (Lara Croft, Larsen)

Tuomari Hanna Taka-Sihvola (Mäyrän Määrääjä, Gertrud)

Tulokset

  • Tammenkolon Lara Croft
    Tulos
    LUME1
    Arvostelu

    Maapesä koostui ojasta peratusta maa-aineksesta ja mäen rinteestä, suuaukkoja oli noin seitsemän kappaletta, osa oli lumen peitossa. Pesä oli laajuuden puolesta keskivaikea 15m x 40m. Koira laskettiin alle, kahden minuutin päästä koira aloitti riistan painostamisen haukkumalla, kuuden minuutin jälkeen piti riistaa hetken otteessa, mutta aloitti haukun uudestaan. 12 minuutin jälkeen riista siirtyi nelisen metriä vesiesteen taakse. Koira käy kaksi kertaa pihalla hakien riistalle vaihtoehtoista reittiä mennen eri reiästä sisään, koira suoriutui hyvin työskennellessään vedessä sekä mennessään vesiesteestä lävitse, ajan tullessa täyteen tuomari antaa luvan avata luolaston. Luolasto saadaan auki ja todetaan että luola on avatusta kohdasta lähes kokonaan veden peitossa. Aukkoa avarrettiin ja saatiin riista koiran edestä talteen. Saaliiksi saatiin supikoira. 

    Haku 2 min. Työskentelyaika 136 min. 

     

  • Tammenkolon Larsen
    Tulos
    LUME1
    Arvostelu

    Maapesä koostui ojasta peratusta maa-aineksesta ja mäen rinteestä, suuaukkoja oli noin seitsemän kappaletta, osa oli lumen peitossa. Pesä oli laajuuden puolesta keskivaikea 15m x 40m, koira suoritti hakua liikkuen pesässä ja pysähtyen yhden suuaukon läheisyyteen, josta aloitti kaivamisen eteenpäin. Koira pääsi tulpasta läpi ja löysi riistan hetken päästä, alkaen painostamaan riistaa haukkuen, riista liikkuu hivenen koiran jatkaessa painostusta. Ajan tullessa täyteen tuomari antaa luvan avata luolaston jossa syvyyttä 0,7m. Luolasto saadaan auki, nähdään koira mutta ei riistaa samassa yhteydessä, riista ja koira siirtyvät noin kolme metriä, koira painostaa edelleen haukkumalla riistaa. Luolasto avataan uudestaan, syvyyttä nyt 1,5m mistä saadaan riista talteen koiran edestä. Riistaksi saadaan supikoira.

    Haku 66 min. Riistatyöskentely 144 min

     

  • Tupla-Täplän Mäyrän Määrääjä
    Tulos
    LUME1
    Arvostelu

    Hyvin koepesäksi sopiva, neljän suuaukon maapesä. Syvyys 0,8-1.3 metriä, keskivaikea. Koira lasketaan luolastoon 13.51, löytää riistan viidessä minuutissa. Aloittaa työskentelyn haukkumalla ja pysäyttää riistan välillä. Kerran koira ja riista liikkuvat 90 minuutin aikana. Koira työskentelee tiiviisti riistan tuntumassa lähes koko kokeen ajan. 90 minuutin jälkeen luolastoa aletaan avaamaan ja klo 15.46 saaliiksi saadaan supikoira. Koiralla otetaan kokeen päätyttyä myös toinen supikoira. 

    Haku 5 min. Riistatyöskentely 110 min.

     

  • Tammenkolon Gertrud
    Tulos
    LUME1
    Arvostelu

    Koepesäksi hyvin sopiva kolmen suuaukon maapesä. Syvyys 0,4-1,5m, keskivaikea. Koira laskettiin luolastoon 9.46, koira löytää riistan ja pysäyttää sen neljän minuutin jälkeen. Koira työskentelee 90 minuuttia sekä haukkuen tiiviisti riistan tuntumassa, että välillä pysäyttäen. Kun aika on kulunut umpeen aletaan kaivaa, jolloin koira ja riista siirtyvät. Koira pysäyttää riistan ja kuljettaa sitä ympäri luolastoa. Kaivetaan 1,2 metriä kivipitoista maata ja saaliiksi saadaan supikoira klo 12.43.

    Haku 4 min. Riistatyöskentely 173 min.