Joutseno, MEJÄ 1.5.2018

Päivämäärä
Paikka
Joutseno
Tapahtumatyyppi
Koe
Koelaji
MEJÄ

Tuomari Mari Myllynen

Tulokset

AVO (MEJÄ)

  • Beachrunner's Cicero
    Tulos
    AVO0
    Arvostelu

    Koiralle osoitetaan alkumakaus, josta ohjattuna pääosin ilmavainuiseen, vauhdikkaaseen jäljestykseen. Ensimmäinen osuus kuljetaan siksakaten jäljen molemmin puolin, tehden 2 laajempaa tarkastelua. Ensimmäinen makaus nopeasti merkaten, kulma hyvin Toinen osuus samaa etenemistä. Toinen makaus nopaten, kulmalta iskee ajo ja määrätietoinen poistuminen – ensimmäinen hukka. Uusi aloitus, mutta koiralta on hukkunut ajatus jäljestä kokonaan ja tehdään kaksi hukkaa peräjälkeen ja tuomari keskeyttää kokeen. Harjoitellen kaadolle. Tänään riista voitti verijäljen, mutta ensimmäisellä koejäljellä ollut koira osoitti lupaavia jälkikoiran elkeitä.

VOI (MEJÄ)

  • Kenkku Hitoksee Mie Romahan
    Tulos
    VOI3, 27p.
    Arvostelu

    Koiralle osoitetaan alkumakaus, josta ohjattuna reipasvauhtiseen jäljestykseen pääosin ilmavainua käyttäen. Osuudet kuljetaan jäljellä tai sen tuntumalla muutamin pyörähtelyin tuulensuunnasta riippuen. Kolmannella osuudella hevospolku vie koiran aina hukkaan saakka, samoin samat kavionjäljet aiheuttavat toisen hukan kolmannella kulmalla. Ensimmäinen kulma, jolla katko, oikaistaan reilusti tuulen takin, toinen kulma takakaarteella hyvin. Makauksista merkataan kolmas, ensimmäinen ja toinen hidastaen ja nuuhkien, neljäs ohi. Kaadolle suoraan ja se kiinnosti. Pisteisiin vaikuttaa tänään kaksi hukkaa, vajavaiset makaukset, tarkistelut ja oikaistu katko. Pirteä jälkityö.

  • Wildfay's Sails in the Breeze
    Tulos
    VOI2, 30p.
    Arvostelu

    Koiralle osoitetaan alkumakaus, josta ohjattuna maa- ja ilmavainuiseen jäljestykseen maastoon sopivalla vauhdilla. Joka osuudella tehdään useita pieniä tarkistuspistoja ja -lenkkejä, muutoin jäljellä tai sen tuntumalla. Makuista 1. ja 2. merkataan hyvin, 3. ja 4. ohi. Kulmista ensimmäinen taustantarkistuksella, kolmas laajalla kaarteella ja toinen, jolla katko ei selviä vaan aiheuttaa hukan. Kaadolle suoraan ja se kiinnosti. Tänään pisteisiin vaikuttaa hukan aiheuttanut katkokulma, työläs kolmas kulma, 2 ohitettua makausta ja tarkistelut. Osaava jäljestäjä ei ollut tänään parhaassa iskussa. Koiran työskentelyä oli kuitenkin hieno seurata, taitoa löytyy.