Lappeenranta, MEJÄ 20.5.2018

Päivämäärä
Paikka
Lappeenranta
Tapahtumatyyppi
Koe
Koelaji
MEJÄ

Tuomari Asko Kukkola

Tulokset

AVO (MEJÄ)

  • Tammenkolon Gunilla
    Tulos
    AVO-
    Arvostelu

    Tänään Miinaa ei lähtömakaus pahemmin kiinnosta vaan lähtee jäljelle, kun ohjus erämaahan. Etenee jälkeä maa- sekä ilmavainua käyttäen. Terrierimäisesti jäljen päällä siksaten, liike on hyvin terävää kuin teroitettu lyijykynän kärki. Ensimmäisellä osuudella tehdään yksi isompi lenkki. Osuuden loppupuolella lähellä kulmaa närepusikossa Miina saa riistan tuoksun ja jälki unohtuu. Joudutaan palauttamaan jäljelle, kulman tuntumaan. Makaus ja kulma edetään vauhdilla yli ja ohi. Jos lähtö muistutti ohjusta, on tässä tapahtunut rypälepommi. Sellaista sähellystä ja sinkoilua eri suuntiin ei kestä kukaan, ei edes ohjaaja, joka keskeyttää kokeen. Eipä sinä muuta ollutkaan tehtävissä, kun riistavietti voitti ja metsästäminen alkoi. Kaikki muu koiran mielestä sai jäädä.

  • Tammenkolon Qarma Is A Bitch
    Tulos
    AVO1, 45p.
    Arvostelu

    Laukauksen sietotestissä ohjaaja on kiinni puussa koiran kanssa kuin ennen vanhaan amerikassa valkoihoinen toteemipaalussa. Aikanaan siitäkin selvitään ja eikun paukkua ilmaan.

    Itse lähtömakaus tutkitaan hyvin. Etenee ihan rauhallisesti jälkeä pienellä aaltoliikkeellä ja eteneminen muistuttaa helsingin raitiovaunun liikettä. Kiihdytys ja jarrutus, pysähtyminen pysäkille ja taas eteenpäin. Näin siis edetään ensimmäinen osuus. Ensimmäinen kulma tarkasti. Makauksella pää alaspäin tutkien montun pohjalla olevaa tuoksua hyvin. Toisella osuudella jäljestysote paranee, pysähdykset vähenee. Osuuden lopussa lenkki jäljen sivuun, muutoin hyvin kulmalle mikä pienellä lenkillä makauksen kiertäen, mitä ei siis merkata. Kolmannen osuuden alussa lenkki jäljen sivuun, muutoin tarkasti lähelle kaatoa jonka haistaa ilmavainulla jo kaukaa. Osoittaa kaadon hyvin ja esittelee ylpeänä koko ryhmälle. Tänään sellainen terrierimäinen näpsäkkä suoritus, joka tarvitsee jatkossa pientä hiomista.