Luumäki, VERI 29.7.2018

Päivämäärä
Paikka
Luumäki
Tapahtumatyyppi
Koe
Koelaji
VERI

Tuomari Maarit Nybonn 

Tulokset

VERI

  • Tammenkolon Fancy
    Tulos
    VERI0, 19p.
    Arvostelu

    Haku: 1p.
    Fancy kehoituksella veteen, kahlailee rannan tuntumassa. Tutkii myös rantaa. Lopulta ottaa muutaman uimaliikkeen mutta ei etene hakuun.

    Nouto:
    9p. pidetään kiinni laukauksen ajan. Luvan saatuaan ui suoraan linnulle, jonka tuo ensin rantaan ja siitä ohjaajan käteen. 

    Jäljestäminen: 9p. 
    into jäljelle on suunnaton. Höyheniä ei suuremmasti malteta tutkia. Irti päästyään tekee kunniakierroksen ryhmän ympäri ja ampaisee jäljelle. Pääosin ilmavainulla, nopeatempoisesti siksakaten etenee, jäljen molemmin puolin linnulle asti. Ottaa hyvin keskeltä kiinni ja suoraan ohjaajan eteen. Hieno suoritus tänään minkä arvoa nostaa terrierinä se, että kun tehdään lintutyöskentelyä hoidetaan se täysillä ja kun homma on ohi otetaan rennosti.. HETI. 

     

  • Tairngire Mountain Dew
    Tulos
    VERI2, 18p.
    Arvostelu

    Haku: 5p.
    kehoituksella veteen ja uimaan. Ui rannan suuntaisesti etuosalla. Puutteellinen haku ja useampi veteenmeno vähentävät pisteitä. 

    Nouto: 7p.
    koira irrallaan laukauksen ajan. Luvan saatuaan lähtee linnun noutoon. Mutkan kautta ui linnuille, jonka tuo ensin rannalle ja siitä ohjaajan saataville.

    Jäljestäminen: 6p.
    tutkii lähdön ja suunta on selvä, välillä ilmavainulla, välillä maavainua käyttäen siksakaten jälkeä, edetään lähdöstä linnulle asti. Linnun löytyminen vähän haetuttaa. Siinä metrin tuntumassa etsitään ja myös törmätään. Tässä linnussa onkin mieluisa tuoksu sitä kiehnätään selällään ja, varmuudeksi vielä toisenkin kerran että koira on linnun hajun kyllästämä. Osaa koiran elämä olla ihanaa, ja voiton merkki autossa olevalle toiselle koiralle, joka odotti vuoroaan.