Somero, MEJÄ 3.6.2018

Päivämäärä
Paikka
Somero
Tapahtumatyyppi
Koe
Koelaji
MEJÄ

Tuomari Mikko Ahti

Tuomari Esa Pekkarinen

Tulokset

VOI (MEJÄ)

  • Tairngire Quest
    Tulos
    VOI2, 31p.
    Arvostelu

    Alkumakuu tutkitaan. Alkaa aaltoileva ilmavainuinen jäljestys. 1. osuus jäljen mukaisesti. Kulma tarkasti. Toisella osuudella pistomainen tarkistus sivuun, jolta palataan omatoimisesti. Toinen kulma takalenkillä, mutta sitä ennen suuntaa haetaan rengastamalla. Kolmannella osuudella aukiolle tultaessa voimakas sivuttanen tuuli harhauttaa koiran sivuun aina hukkaan asti. Uusi alku, aaltoilevaa jäljestystä katkokulmalle, joka selvitetään yhdellä kaarroksella. Viimeisellä osuudella vielä kaarros sivuun, josta palataan kaartaen, kunhan ensin käydään jäljestämätön osuus tarkistamassa. Kaadolle suoraa ja se kiinnostaa koiraa. Makauksista kaksi osoitetaan hyvin ja kaksi hätäisten hidastaen. Sitkeä suorittaja lämpimässä kelissä.

  • Radagast Gaurwaith
    Tulos
    VOI1, 44p.
    Arvostelu

    Hyvä ohjattu lähtö. Koira jäljestää kaikki osuudet jälkitarkasti, edeten maastoon sopivaa vauhtia. Ensimmäinen kulma on katko ja se selviää vaivattomasti. Toisella kulmalla tarvitaan pari laajempaa lenkkiä ennen uuden osuuden löytymistä. Kolmas kulma ok, pienellä suunnantarkistuksella. Makauksista merkataan kaksi ensimmäistä erinomaisesti, mutta kaksi seuraavaa ohitettiin läheltä. Kaadolle suoraan ja sorkkaa jäätiin tutkimaan. Hieno, äänetön suoritus koirakolta.

  • Tairngire Berengar
    Tulos
    VOI1, 46p.
    Arvostelu

    Koira merkkaa alkumakauksen ja ohjataan jälkityöhön, jossa verijälkeä seurataan jälkitarkasti, edeten maastoon sopivaa vauhtia. Koko jäljen aikana vain pari lyhyttä tarkistuspyörähdystä, joilta itsenäisesti ja nopeasti takaisin. Ensimmäisen kulman selvittää pienellä suunnantarkistuksella, toisella olevan katkon parilla lenkillä, mutta kolmannella kulmalla ensin yli ja sitten laajan lenkin kautta uudelle osuudelle. Makuista merkkaa hyvin kolme ensimmäistä, mutta viimeisen ohitti. Kaadolle suoraan ja nappaa sorkan suuhun. Erinomainen jäljestys suoritus työintoiselta koiralta!

  • Tupla-Täplän Arvokas
    Tulos
    VOI2, 33P.
    Arvostelu

    Koira osoittaa alkumakauksen ja ohjataan jäljelle. Työskentely on ensimmäisellä osuudella hyvää ja edetään maastoon sopivaa vauhtia, makaus ylitettiin. Ensimmäinen kulma on katko ja sillä työskentely on hieman tehotonta ja tarvitaan pari kertaa ohjaajan kehoitusta. Lopulta jatko löytyy. Toisen osuuden alussa ajautuu sivuun jäljeltä, hukka. Toinen makaus merkattiin. Toisella kulmalla laajan lenkin kautta uudelle osuudelle. Kolmannella osuudella eteneminen on paikoin puurtavaa ja makaus ylitettiin. Kolmas kulma ok. Viimeinen osuus parempaa jäljestystä, makaus merkattiin. Kaadolle suoraan ja sorkkaa jäätiin tutkimaan. Koira jäljestää hienosti, niin halutessaan. Tänään oli kuitenkin työinto hieman heikompi.

  • Bistro's Mighty Donna Dexter
    Tulos
    VOI1, 46p.
    Arvostelu

    Alkumakaus nuuhkaistaan nopsaan, muurahaisten vuoksi, alkaa tarkka jälkeä pitkin etenevä ilmavainuinen jäljestys. Katkokulma veretyksen päähän, josta laajenevalla rengastuksella toiselle osuudelle. Osuuden alussa suuntaa vielä haetaan rengastaen Loput osuudet jäljen mukaisesti, kulmat pienellä takatarkastuksella. Makuista yksi osoitetaan erinomaisesti, kaksi hyvin, mutta turhan nopeasti ja yksi nopaten lennosta. Kaadolle, jota jäädään tutkimaan. Osaava, varma suoritus.

  • Tairngire Dazzling Dew
    Tulos
    VOI0, 0p.
    Arvostelu

    Alkumakaukselta reippaaseen ilmavainuiseen jäljestykseen. 1. osuuden jäljen mukaisesti, makuusta ohi. Kulmalta suoraan ja riistapolkua pitkin hukkaan asti. Uusi alku, mutta kauaakaan ei edetä, kun koira määrätietoisesti lähtee sivuun edellisen hukan suuntaan. Hukka. Uusi alku, loppuosuus pienin suuntatarkistuksin. Katkokulmalla koira jatkaa viistosti sivuun vanhaa polkua pitkin ja tuomari keskeyttää kokeen. Harjoitellen kaadolle. VOI-ensikertalainen jäljesti hyvin suorat osuudet, mutta makuuttomat kulmat kaipaavat treeniä.

AVO (MEJÄ)

  • Tupla-Täplän Revonpapu
    Tulos
    AVO2, 37p.
    Arvostelu

    Alkumakuulta innolla liikkeelle toisella yrittämällä. Koira on yli-innokas eikä pysty keskittymän jälkeen ja poistuukin hyvin pian jäljeltä riistapolkua pitkin, josta hukka. Uusi alku ja äskeinen keskittymisen puute on tipotiessään. Koira seuraa innolla jälkeä ilmavainulla tehden vain pieniä tarkistuksia. Kulmat tarkasti. Ensimmäinen makuu osoitetaan nopeahkosti, toinen erinomaisesti. Kaadolle suoraan ja sitä jäädään tutkimaan. Tarkka ja motivoitunut jäljestäjä, jolla alussa keskittymisvaikeuksia.

  • Abysmal Starlight Express
    Tulos
    AVO0, 0p.
    Arvostelu

    Koira tutkii alkumakaukseen huolellisesti ja ohjataan jäljelle. Ensimmäisen osuuden puoliväliin asti erinomaista jälkityötä, tarkasti verijälkeä seuraten, maastoon sopivaa vauhtia edeten. Sitten motivaatio verijälkeen loppuu. Nopeassa tahdissa ensin kaksi kertaa paluujäljelle, josta hukat. Sitten jäljen poikki kulkevaa polkua tielle asti ja koe keskeytyy kolmanteen hukkaan. Nuorella koiralla on jäljestyksen perusasiat hienosti hallussa, mutta tarvitsee vielä lisää harjoitusta, jotta verijälkeä jaksetaan seurata jäljen loppuun asti.

  • Tupla-Täplän Lieve-Ilmiö
    Tulos
    AVO3, 27p.
    Arvostelu

    Koira merkkaa alkumakauksen ja ohjataan huolellisesti jälkityöhön. Työskentely on erinomaista ensimmäisellä ja kolmannella osuudella, jälkitarkasti ja maastoon sopivaa vauhtia edeten. Ensimmäinen kulma jälkitarkasti, makaus merkaten. Toisen osuuden puolivälissä ajautuu rinteessä pois jäljeltä, eikä saa jatkosta enää kiinni. Ensin pyöritään jäljen tuntumassa ja lopulta paluujälkeä ensimmäiseen hukkaan. Toinen kulma ensin jälkitarkasti, makaus merkaten, mutta sitten palaa takaisin ja tekee muutaman lenkin kulman ympärillä eikä osaa jatkoa uudelle osuudelle selvittää, toinen hukka. Kaadolle suoraan mutta saisi olla kiinnostuneempi sorkasta. Tänään pääosin erinomaista jäljestystä, mutta parissa kohtaa nuoren (9kk) koiran keskittyminen verijälkeen unohtui josta palkintosijapudotukset.

  • Kamunkorven Julma-Jussi
    Tulos
    AVO1, 47p.
    Arvostelu

    Alkumakuu tutkitaan. Alkaa hyvin jäljen päällä ja lähituntumassa etenevä reipas ilmavainuinen jäljestys. Koira tekee pari pientä tarkistuspistoa ja suunnantarkistusrengastukset ensimmäisellä kulmalla ja lähestyttäessä toista kulmaa. Kulmat tarkasti ja makuut osoitetaan selkeästi. Kaadolle suoraan ja sitä jäädään tutkimaan. Erinomaista jäljestystä ensikertalaiselta. Jatkossa kannattaa harjoitella jarrutusta kun kokemuksen myötä vauhti voi nousta liian suureksi.