Lohja, MEJÄ 21.6.2020

Päivämäärä
Paikka
Lohja
Tapahtumatyyppi
Koe
Koelaji
MEJÄ

Tuomari Henttu-Torckell Tuovi

Tulokset

AVO

  • Precious Pearl Ice And Fire
    Tulos
    AVO 0
    Arvostelu

    Alkumakuu osoitetaan ja ohjattuna jäljelle. Häpillä on kovasti virtaa, jolloin alussa koira sinkoilee kaikenlaisten riistapolkujen tarkistuksissa. Koira kyllä tietää, mitä jälkeä pitäisi seurata, mutta jalat vie muualle. Tästä seuraa kaksi hukkaa nopeasti peräjälkeen 1. osuuden aikana. Tämän jälkeen noin 2,5 hukan kohdalla koira muuttuu täysin ja aloittaa ihanteellista vauhtia etenevän, osin suoraviivaisen, osin loistavasti aaltoilevan jälkityön. Häpi käyttää sekä maa- että ilmavainua hyväkseen. Makuu merkataan erinomaisesti pysähtyen, kulma tarkkaan. Mukava meno jatkuu vielä 2.osuuden alkuun. Sitten koira pysähtyy, syö ruohoa ja yrittää viilentää itseään. Juoma- ja vilvoittelutauon jälkeen Häpi lähtee riistapolulle määrätietoisesti. Ei palaa kehotuksesta. 3. hukka ja koe keskeytyy. Harjoitellen kaadolle, joka kiinnosti. Häpi näytti mitä se osaa parhaimmillaan ja pahimmillaan.

  • Tammenkolon Ämmä
    Tulos
    AVO3/24
    Arvostelu

    Alkumakuu maistellaan ja ohjattuna liikkeelle. Ämmä on nuori koira ja näkyy varmuuden puutteena. 1. osuus edetään runsaita tarkistuslenkkejä tehden, osin puurtaen. Yhden tarkistuslenkin aikana Ämmä harhautuu liian kauas, 1. hukka. Kulmalle tarkastelle, kulma tarkkaan. 1. makaus erinomaisesti merkaten. 2. osuus on hieman vahdikkaanpaa etenemistä, toki tarkastelujakin on. 2. kulma taas tarkkaan ja 2. makuu erinomaisesti merkaten. 3. osuus on jälleen edellistä hieman parempi ja varmempi, jolloin tarkastelujen jälkeen saavutaan juuri aikarajan  rajoissa kaadolle. Kaato kiinnosti, se haudattiin syvälle mättääseen. 

    Tänään puurtaminen alentaa yhden luokan. Aika ja aikuistuminen auttavat varmuuteen. MEJÄä kannattaa jatkaa.

  • Tammenkolon Fancy
    Tulos
    AVO1/48
    Arvostelu

    Alkumakuu osoitetaan ja ohjattuna liikkeelle. Fancy jäljestää alussa vahvemmin maavainulla, lopussa maa- ja ilmavainua vaihdellen suoraviivaiseen, jälkitarkkaan työhön pyrkien. Vauhti on reipas, kuitenkin maastoon sopiva. Työote parani loppua kohden.

    Kahdella ensimmäisellä osuudella Fancy teki nopeita riistapolkujen tarkastuksia, mutta palasi nopeasti jälkityöhön. Molemmat makuut merkattiin erinomaisesti pysähtyen. Ensimmäinen kulma pienellä tarkistuspistolla, toinen tarkkaan. Kaadolle suoraan, nuuhki ja otti sorkan kantoon.

    Erinomainen suoritus. Tästä on hyvä jatkaa.

  • Pasja Mysia Zaglada
    Tulos
    AVO 0
    Arvostelu

    Alkumakuu osoitetaan ja ohjattuna jäljelle. Pasi ja ohjaaja ovat ensikertalaisia. Koira aloittaa ihmettelevän ja iloisen jälkiselvityksen. Pasi haistaa verijäljen lisäksi muitakin metsän tuoksuja. Kun edetään veriuraa, on meno vuoroin spurttailevaa, vuoroin tuumivaa. Muita hajuja tutkitaan myös, ja 1. osuuden aikana veren haju vaihtuu riistaan, joista tuomitaan kolme hukkaa. Viimeisin hukka tulee 1. kulmalla. 1. makuu merkitään erinomaisesti, mutta heti kulman jälkeen hukka. Koe keskeytyy. Harjoitellen kaadolle. Kaato voisi kiinnostaa enemmän. Iloinen Pasi väläytteli hetkittäin, että harjoitusten jälkeen jäljestäjän ura voisi olla mahdollinen.

  • Tupla-Täplän Valo-Ilmiö
    Tulos
    AVO2/36
    Arvostelu

    Alkumakuu osoitetaan ja ohjattuna jäljelle. Valo on melkein ylikierroksilla ja lähtö otetaan uusiksi. Koira etenee varmasti ja vauhdikkaasti, tosin optimivauhdin ylärajoilla. 1. osuus on hieman ylivauhtista suuren innon takia. Eteneminen on joko suoraviivaista tai aaltoilevaa. Koira käyttää sekä ilma- että maavainua jäljestykseen.

    1.makuu merkataan erinomaisesti, sitten riistan jäljet vievät 1. hukkaan. Uusi alku. Valo hieman väsähtää, jolloin työote paranee, ja nyt edetään loivasti aaltoillen loppuun asti. 2. kulma tarkasti, 2. makuu merkataan nopeasti pysähtyen. Juuri ennen sorkkaa koira ajautuu tielle, pohtii hieman ja palaa sitten vauhdilla jäljelle. Suoraan sorkalle, joka kiinnosti.

    Hienosti toimiva koira, jolle tänään sattui yksi hassi jäljen aikana. Tästä on hyvä jatkaa.