Pieksämäki MEJÄ 24.7.2020

Päivämäärä
Paikka
Pieksämäki
Tapahtumatyyppi
Koe
Koelaji
MEJÄ

Ylituomari Kari Muje

Tulokset

VOI (MEJÄ)

  • Tupla-Täplän Andraste
    Tulos
    VOI1, 47p.
    Arvostelu

    Huolellisesti ohjaten lähtö. Koira lähtee ripeästi maavainulla ja jarrutetaan sopivaan vauhtiin. Jälkiuraa edetään hyvin kaikki suorat, vain pieniä npoeita tarkastuksia tehden. Katkon koira ratkaisee hötkyilemättä kiertosuuntaa välillä vaihtaen, vaikka pienriistanhajut hieman haittaavat. 2. kulma pienellä taustakaarrolla, 3. tarkasti. Koira merkkaa 3 makuuta hieman kiireisesti ja viimeisen todella varmasti. Kaadolle suoraan ja sitä jää maisteleaan. Hienoa työtä koirakolta.

  • Tammenkolon Fancy
    Tulos
    VOI1, 48p.
    Arvostelu

    Hyvin ohjattu ja merkattu lähtö. Fancy aloittaa ripeästi maavainulla ja jäljestys etenee tarkasti jälkiuraa seuraten koko matkan. Pari aivan pientä tarkistusta eivät juuri jälkiuralta poikkea. 1. kulma jälkitarkasti. Katkolla haku alkaa heti veren lopusta ja parilla kaarrolla veren alku löytyy. 3. kulmalla aivan pieni suunnan tarkistus. Fancy merkkaa 3 makuuta huolellisesti ja ohittaa läheltä 4:n. KAadolle suoraan ja sitä jää tutkimaan. Erittäin hyvä 1. voi-luokan jäljestys.

  • Precious Pearl Gladiator
    Tulos
    VOI0
    Arvostelu

    Hyvin ohjatusti jäljelle. Koira jäljestää polveillen, mutta hyvin edeten 2 osuutta. 1. kulma tarkasti, katko varmasti parilla rengastuksella. Loppupuolella tiheköistä nouseva pyy vie koira huomion ja käskystä huolimatta se jää tutkimaan hajujälkiä: hukka. Palautus, kulma tarkasti, ja loppuosuus alkaa hyvin. Tiheköissä riistanhajut vievät koiran hukkaan kahdesti, koe keskeytetään. Koira ylittää 3 makuuta. Harjoitellen sorkka haltuun. Tarkkaa ja innokasta työtä, riista vei.

AVO

  • Precious Pearl Ideal Choice
    Tulos
    AVO0
    Arvostelu

    Lähtöakaus tutkien ja ohjatusti jäljelle. 1-osuus paljon tarkastuslenkkejä tehden, osuuden lopussa pyöritään aina hukkaan saakka. 1-kulma tarkasti, makaus ohi. 2-osuuden alussa jäljen sivuun aina hukkaan saakka. Mennään vähän matkaa ja taas jäljen sivuun aina hukkaan saakka ja tuomari keskeyttää kokeen. Koira tarvitsee vielä harjoitusta että varmuus paranee.

  • Villikujan Kova Paekka
    Tulos
    AVO1, 47p.
    Arvostelu

    Lähtömakaus nopeasti nuuhkaisten ja ohjatusti jäljelle. Suorat osuudet tarkasti, kulmat tarkasti. 1 makaus yli nuuhkaisten, 2. merkaten. KAadon nuolee ja jää sille. Erinomaine suoritus.

  • Precious Pearl Ice And Fire
    Tulos
    AVO0
    Arvostelu

    Hyvin ohjattu lähtö. Häpi jäljestää maavaunulla, alkuun hieman tunnustellen, hyvin jälkiuraa seurate 1. osuuden lopulle. Hieman ennen kulmaa koira poikkeaa ilmavainulla tuktimaan lintujen lähtösuuntaa, löytää kulman, mutta jatka asuoraan hukkaan. Palautus kulmalle, makuun merkkaus ja 2. osuuden alussa on yritystä, mutta koira pyrkii kahdesti pienriistan jäljille ennen osuuden puoliväliä ja koe keskeytetään. Tuoreet riistan jäljet veivät tuloksen.

AVO (MEJÄ)

  • Precious Pearl Iceman
    Tulos
    AVO1, 44p.
    Arvostelu

    Lähtömakaus tarkasti tutkien ja ohjataan huolella jäljelle. 1-osuudella tehdään muutama tarkastuslenkki, joista käydään hukan rajamailla, loput 2 osuutta tarkastuslenkkejä tehden. Kulmat tarkasti 1 makaus merataa ja 2. ohi. Kaadon nuolee ja jää sille. Hyvä suoritus.

  • Tupla-Täplän Valo-Ilmiö
    Tulos
    AVO1, 47p.
    Arvostelu

    Lähtömakaus ei kiinnosta ja ohjatusti jäljelle. Suorat osuudet tarkasti. 1 kulma tarkasti, makaus nopeasti nuuhkaisten. 2 kulma tarkasti, makaus merkaten. Kaadon nuolee ja jää sille. Erinomainen suoritus.

VOI

  • Bistro's Mighty Donna Dexter
    Tulos
    VOI3, 20p.
    Arvostelu

    Ohjatusti ja merkaten maavainulla matkaan. Tora jäljestää hyvin jälkiuraa seuraten kaikki suorat. Vain 1. osuudella tuoreet peuran jäljet vievät pienen pyörimisen jälkeen hukkaan. Ja 2. kulman takana käy samoin ilmavainulla. Katko varmasti yhdellä laajenevalla rengastuksella. 3. kulma jälkitarkasti. MAkuut Tora ylittää tai ohittaa aivan vierestä, viimeislelä hätäinen merkkaus. Sorkalle suoraan ja sitä koira jää tutkimaan. Tyydyttävä suoritus riistavassa metsässä.

  • Parsonian Ticket To Ride
    Tulos
    VOI1, 47p.
    Arvostelu

    Hyvin ohjattu ja merkattu lähtö. Tici aloittaa ripeästi ja jäljestää tarkasti maavainulla 1. osuuden. KAtko varmistuu 2 rengastuksella. 2. 3. osuudella Tici tekee useita tarkastuslenkkejä ja pistoja, mutta työ etenee kuitenkin itsenäisesti. 2. kulmalla reilu tarkastuslenkki, 3:lla pienempi, mutta tuplasti. Loppusuora tarkasti. Tici merkkaa kaikki makuut, mutta 3:n vain hätäisesti. Sorkalle suoraan ja sitä jää maistelemaan. Hieno, äänetön jäljestys.