Pieksämäki VERI 25.7.2020

Päivämäärä
Paikka
Pieksämäki
Tapahtumatyyppi
Koe
Koelaji
VERI

Tuomari Asko Kukkola 

Parsonien leirikoe

Tulokset

VERI

  • Repovaaran Esimies
    Tulos
    VERI1, 22p.
    Arvostelu

    Haku: 6p.
    Koira istuu hienosti ohjaajan vieressä. Kaiken aikaa suupielestä kuuluu intotirinää. Hakee lähtöruudun alaosaa tarmokkaasti ja useamman veteenlähdön myötä koira osoittaa kerran todellisen taitonsa uida ja laajentaa hakea vasemmalla.

    Nouto: 6p.
    Koira laitetaan käskyn alle ja se pysyy myös siinä. Luvan saatuaan ampuu kuin ohjus rannan suuntaan ja tekee u-käänöksen ja niemen nokasta hyppää että polskis vaan veteen. Hartiavoimin suoraan linnulle. Hirmuisten kehujen myötä ui kohti rantaa. Vedessä sorsa meinaa suusta karata ja kun kuivaa maata saa linnun ja koiran väliin, alkaa armoton muussaaminen että lintu saa kunnolla suuhun, koska on niin iso. Aikansa tumpattuaan kuin pullaleettaa suuhunsa saa siitä kunnon otteen ja vauhdilla suorana ohjaajan käteen. Ei raatele.

    Jälki: 10p.
    Vauhdikkaasti maastoon. Hyppii kuin gaselli pitkillä loikilla edeten täysin jäljen päällä aina linnulle asti. Samaa reittiä takaisin tuoden hitaasti lyllertäen. Luovuttaa linnun hyvin käteen. 

  • Bravefellow Yolanda
    Tulos
    VERI2, 19p.
    Arvostelu

    Haku: 6p.
    Koira istutetaan odottamaan suoritustaan. Hakee ensin rannan lähialueen. Kehoituksella laajentaa yli puoleen väliin hakuruutua. Yläosa jää kokonaan vajaaksi.

    Nouto: 7p. 
    Käsi kevyesti edessä. Ui suoraan linnulle ja samaa rataa lähtörantaan. Tipauttaa linnun rannalle ja kirputtaa sitä. Hiissaa lintua kohti ohjaajaa, mutta ei tuo käteen asti.

    Jälki: 6p.
    Tutkii lähtöhöyhenet ja lähtee maavainuiseen jäljestykseen. Etenee jäljen päällä löytäen nopeasti linnun. 

  • Tammenkolon Fancy
    Tulos
    VERI3, 21p.
    Arvostelu

    Haku: 4p.
    Empii veteen menoa. Kehoituksien avulla lhätee lähihakuiseen uintiin. Pyörii etupäässä lähtörannan tuntumassa ja hakualueen vasenta ala-aluetta. Hakuna hyvinkin vajaa, saisi ulottua laajemalle. 

    Nouto: 7p.
    Ohjaaja pitää kättä koiran edessä. Luvan saatuaan koira ui suoraan linnulle ja melkein samaan kohtaan myös rannalle. Lintu jää rantakaislojen sekaan jumiin, mutta ponnistuksien myötä lintu irtoaa ja tuodaan melkein käteen.

    Jälki. 10p.
    Irti. Ilmavainulla täysin jäljen päällä etenevä koira aina linnulle asti. Pälyilee sivuilleen ettei vaan kukaan näe ja lähtee vaihvihkaa samaa jälkeä takaisin, aina ohjaajalle asti. Luovuttaa linnun käteen. 

  • Kuivasalmen Santeri
    Tulos
    VERI3, 15p.
    Arvostelu

    Haku: 4p.
    Koira juoksee rantaviivaa aivan kuin vauhtia hakien ja kun ohjaajalta saa riittävästi motivaatiota, lähtee uimaan vasenta hakualuetta uloittaen parhaimillaan leveydeltään ja ulottuveelta puoleen väliin vasenta hakualuetta.

    Nouto: 5p.
    Koiraa pidetään kevyesti paikallaan. Luvan saatuaan kiertää vähän ohjaajasta sivummalle ja sieltä lähtee suoraan uintiin linnulle ja tuo linnun samalla tavalla vähän sivuun ohjaajasta. Jättä linnun kuivalle maalle, josta ohjaaja hakee sen.

    Jälki: 6p.
    Ilmavainulla tuulen alta hajukentässä kulkeva koira, joka nousee jälkeä myöden linnulle. 

  • Precious Pearl Femme Fatale
    Tulos
    VERI2, 17p.
    Arvostelu

    Haku: 6p.
    Lähtee hyvin hakemaan. Ui täyden ajan ja leveydeltään täysin riittävä, mutta ei ulotu edes puoleen väliin matkallisesti hakuruutua. Useammat veteen menot eivät auta ulottuvuuteen.

    Nouto: 5p.
    Fannia pidetään kevyesti. Luvan saatuaan ui hartiavoimin kohti lintua. Hinaa sorsan ryhmästä vähän sivuun ja jättää linnun vesirajaan.

    Jälki: 6p.
    Lähtöalue tutkitaan ja hyvin jäljelle, jota vedetään jäljen mallisesti aina linnulle asti  sen hyvin osoittaen. 

  • Precious Pearl Gladiator
    Tulos
    VERI1, 23p.
    Arvostelu

    Haku: 6p.
    Nelson lähtee hyvään hakuun. Ui innokkaasti hakuruudun leveydeltä monta kertaa, mutta kehoituksista huolimatta ei ulota uintiaan kovinkaan kauas ulospäin hakuruutua.

    Nouto: 8p.
    Koira istutetaan ohjaajan viereen. Luvan saatuaan ei lähdekään suoraan uimaan, vaan sirtyy vähän matkaa sivulle ja sieltä ampaisee vauhdikkaasti uintiin. Suoraan linnulle ja takaisin uidessa kaartaa vähän sivuun ryhmästä. Tuo loppujenlopuksi linnun ihan käteen asti.

    Jälki: 9p.
    Lähtee vauhdikkaasti jälkeä myöden kohti lintua ja sen löydettyään suoraviivaisesti kohti ohjaajaa. Tuo riistan melkein käteen. Pienen kehumisen myötä luovuttaa linnun ohjaajan käteen. 

  • Villikujan Hermot Jos Männöö
    Tulos
    VERI0, 11p.
    Arvostelu

    Haku: 0p.
    Koira juoksee rantaveteen. Pyörii tosi suppealla alueella, eikä irtaannu hakuun useammasta veteenlähetyksestä huolimatta.

    Nouto: 5p.
    Koiraa kevyesti pidetään paikallaan. Luvan saatuaan ui suoraan linnulle. Ja samantien rantaan. Rantatöyräällä koira tutkii lintua, mutta ei tuo sitä kehoituksista huolimatta ohjaajalle. Ohjaaja noutaa linnun itselleen.

    Jälki. 6p.
    Vauhdikas veijari, jolla vauhtia riittää ja se vähän sotkee kuvioita. Kun koira pysähtyy maavainulla jälkeä tutkimaan, edetään hyvin linnun asti. 

  • Pasja Mysia Zaglada
    Tulos
    VERI0, 16p.
    Arvostelu

    Haku: 2p.
    Kehoituksista koira lähtee uimaan. Hakee vasenta lähialuetta. Useasta hausta huolimatta ei laajenna hakukuviota lähiranta-aluetta laajemmaksi. 

    Nouto: 8p.
    Luvan saatuaan suoraan kohti lintua, mutta tekee kunniakierroksen ennen kuin ui sen luokse. Tuo riistan suoraan rantaan ja siitä ohjaajan päin tiputtaen metrin päähän ohjaajasta. Koiran mielestä tämä työ riittää hänelle.

    Jälki: 6p.
    Hyvin jäljelle. Pomppien kanervikossa koira etenee jälkeä täysin sen päällä ja lintu löytyy vaivatta.