Somero MEJÄ 8.8.2020

Päivämäärä
Paikka
Somero
Tapahtumatyyppi
Koe
Koelaji
MEJÄ

MEJÄ-koe Somerolla 8.8.2020, järj. Parsonrusselinterrierit ry, tuomari Asko Kukkola.

Tulokset

AVO (MEJÄ)

  • Tupla-Täplän Revonpapu
    Tulos
    AVO1 / 43
    Arvostelu

    Lähtö hyvin innokas. Meinaa ampua liikkeell, mutta ohjaaja leipoo ohjausmatkaa pari kertaa edestakaisin, jotta saa lähdön mieleisekseen. Vauhdikas jäljestäjä, joka käyttää etupäässä ilmavainua. Liikerata on terävää siksakkia. Ja veto on sitä luokkaa, että kurkusta kuuluu vihellys samalla tavoin kuin ennen vanhaan kunnon pontikkapannusta. Ensimmäinen osuus on sinkoilevaa, vauhdikasta menoa. Yhdellä selvemmällä lenkillä kulmalle, missä makaus merkataan ja kulma tarkistaen. Toisella osuudella vauhti hidastuu ja jäljestys muuttuu tarkemmaksi. Hyvin kulmalle, missä makaus merkataan ja kulma tarjustaen. Kolmas osuus on normaalia nopeutta ja voimia on kulutettu siinä määrin, että eteneminen on tahtojen taistoa, mutta eteenpäin mennään vaikka kurillaan. Osuudella yksi lenkki ja aivan kaadon tuntumassa oleva puu meinaa viistää kaadolta poispäin. Ilmavainulla sorkalle mille jää sitä tutkimaan. Pisteisiin vaikuttaa tänään lenkit sekä ensimmäisen oduuden kehotukset.

  • Tupla-Täplän Valo-Ilmiö
    Tulos
    AVO1 / 49
    Arvostelu

    Lähtö tutkitaan ja lähdetään etupäässä ilmavainuiseen jäljestykseen. Osuudet hyvin, vain pari pientä poistumaa jäljeltä. Ensimmäinen kulma tarkistaen, toinen tarkasti. Makaukset merkataan. Kaadon osoittaa ja kantaa autolle. Leuat ovat kuin lukkopihdit ja huijaamalla sorkka saadaan pois. Tänään hieno jäljestys.

  • Tammenkolon Number One
    Tulos
    AVO 0
    Arvostelu

    Lähtö tutkitaan erittäin hyvin. Käyttää ilmavainua, joka tänään jäljellä hyvin laajaa, vieden jäljen molemmille puolille, haitaten jäljestystä. Ensimmäinen osuus lenkkejä tehden kulmalle, missä makaus merkataan, mutta jatkaa kulmalta yli tehden laajan lenkin. Kehoituksilla palaa jäljelle. Toisen osuuden alku on ilmavainulla etenemistä ja kolme hukkaa täyttyy osuuden puolenvälin ja kolmannen osuuden alkuun mennessä. Loppuosuus harjoitellaan kaadolle, mistä on kiinnostunut. Molemmat makaukset osoitti. Liika ilmavainuisuus sotki jäljestystä ja rassari koiran motivaatiota jäljestää. Kun jälkiuskkollisuus saadaan maavainulla paremmaksi, tuloksetkin sen myötä.

  • Tammenkolon Tiuku
    Tulos
    AVO1 / 44
    Arvostelu

    Lähtömakauksella on kehotussana missä raato. Heti koira tulee haistelemaan ja tutkimaan tuomaria. Voisin väittää, että virnistää mulle. Palaa lähdölle ja lähtee etupäässä ilmavainuiseen jäljestykseen. Ensimmäinen osuus kahdella lenkillä kulmalle. Makaus merkataan erittäin hyvin. Kulma rengastaen. Toinen osuus hyvin. Hyvin kulmalle, missä makaus merkataan, kulma tarkistaen. Viimeisellä osuudella helle alkaa vaikuttaa ja pieniä tarkasteluja tehdään ennen kaatoa. Itse kaato kiinnostaa. Hyvä jäljestys ensikertalaiselta parilta. 

  • Tammenkolon Ämmä
    Tulos
    AVO1 / 45
    Arvostelu

    Ohjaaja ottaa mielesen lähdön. Tänään se oli kolmas kerta. Lähtee varmasti etenemään jälkeä, molempia vainuja käyttäen. Ensimmäinen osuus parilla pienellä pyörähdyksellä edeten kulmalle, missä makaus merkataan hyvin. Itse kulma tarkasti. Toinen osuus hyvin. Edes supan ylämäki ei tuota vaikeutta koiralle, enemmänkin ihmisille. Toinen kulma oikaistaan ja makaus jää sitten merkkaamatta. Ohjaajan kaihoisa katse kertoo, että tänään ei saada 50 pistettä, ja on siinä myös oikeassa. Viimeisellä osuudella, tien ylitys vähän haetuttaa, mutta löytää kuitenkin, ja mikä tahansa kohta ei kelpaa vaan juuri se missä jälki kulkeekin. Koko loppuosuus hienoa jäljestystä aina kaadolle, mikä tulee ohjaajalle yllätyksenä, mikä aikaan saa hihityshepulin.

VOI (MEJÄ)

  • Tairngire Berengar
    Tulos
    VOI2 / 33
    Arvostelu

    Ohjaaja näyttää alkumakauksen ja yrittää ohjata koiraa. Kaapon kierrokset on maksimissa, joten alku otetaan uusiksi. Vielä tarvitaan lisää tarkistuksia, joten juuri aikarajan puitteissa koiran kierrokset alenenevat ja jäljestystyö voi alkaa. Kaapo jäljestää tuulettomissa kohdissa maavainulla ja etenee suoraviivaisesti. Vauhti on maastoon sopiva. Tuulen osuessa kirsu nousee ilmaan ja eteneminen on aaltoilevaa ja tarkistelut sahakuvioisia. Suorat osuudet ovat helppoja. Makuista 1. merkataan erinomaisesti pysähtyen, muut nopeasti pysähtyen. 1. kulma, jolla katko, veretyksen loppuun ja rengastaen haetaan jatkoa. Löytyy paluujälki, josta tuomitaan 1. hukka. Muut kulmat pienillä tarkistuslenkeillä. Kaadolle suoraan ja se kiinnosti. Kaapolla on talenttia, harjoitusta lisää.

  • Tairngire Quest
    Tulos
    VOI 0
    Arvostelu

    Alkumakuu osoitetaan ja ohjattuna jäljelle. Artti jäljestää pääosin ilmavainuun tukeutuen maastoon sopivaa vauhtia. 1. osuus on erinomaista jälkityötä lähes osuuden loppuun. 1. makuu merjataan erinomaisesti pysähtyen, osuuden lopula tulee luonnonmakuita, ne ohitetaan pääosin. 1. kulma, jolla katko, koira ensin oikaisee, ylittää 2. osuuden ja kiertää ison lenkin takaisin kulmalle. 1. kulma on katkokulma, jonka koira selvittää mallikkaasti jälkiin tukeutuen. Heti 2. osuuden alussa Artti poistuu kärryuralle, ei palaa. 1. hukka. Hetki edetään jälkeä, 2. makuu merkataan erinomaisesti. Tämän jälkeen pian Artti poistuu määrätietoisesti riistapolulle 2. hukka. Uusi alku ei kiinnosta, vaan koira pyrkii riistapoluille. 3. hukka ja koe keskeytyy. Tänään metsän tuoksut veivät koiran ajatukset muualle. 

  • Tammenkolon Fancy
    Tulos
    VOI 1 / 46
    Arvostelu

    Alkumakuu osoitetaan ja nopeasti ohjattuna jäljelle. Fancy etenee välillä suoraviivaisesti, välillä loivaa aaltokuviota tehden Alussa koiraa pitää jarruttaa, lopussa kuuma sää hidastaa hieman koiraa. Fancy käyttää pääosin ilmavainua jälkityöhön. Kaikki makuut merkataan erinomaisesti pysähtyen. 1. kulma, jolla katko, ensin veretyksen loppuun, sitten nopeasti rengastaen veretyksen jatkoon. 2. kulma, on mäen harjanteella. Kuumuus ja tuuli vaikeuttavat selvitystyötä, mutta aikarajan puitteissa jatko löytyi. 3. kulma pienellä takapistolla jatkoon. Kaadolle suoraan ja se kiinnosti. Hieno jälkityö kokonaisuudessaan.