Tammisaari, LUME 22.2.2020

Päivämäärä
Paikka
Tammisaari
Tapahtumatyyppi
Koe
Koelaji
LUME

Tuomari Lauri Similä

Tulokset

  • Aramis od Alberske Dracice
    Tulos
    LUME1
    Arvostelu

    Luolastona keskivaikea todella laaja maapesä jossa useita sisään menoja. Koira luolaan ja löytää riistan 3 minuutin kuluttua ja alkaa työstämään riistaa haukkuen ja pyrkien pysäyttää riista. Koira työstää riistaa täyden 90min erän jonka jälkeen tuomari antaa luvan aukaista luolan ja saaliiksi saadaa supikoira. Koe loppuu kello 12:30.

    Haku 3min. Riistatyöskentely 100min.

  • Blaser Spod Baranca
    Tulos
    LUME1
    Arvostelu

    Luolastona keskivaikea maapesä jossa useita sisään menoja. Koira lasketaan luolaan ja koira löytää riistan 3 minuutin kuluttua ja alkaa työstämään riistaa haukkuen ja pyrkien pysäyttämään riistan. Koiran tehokkaan työskentelyn takia luolasta tulee ulos kettu, jota koira seuraa välittömässä lähesyydessä. Kettu olisi ollut helposti ammuttavissa, mutta koska paikalla ei ollut haulikkoampujaa kettu pakenee vahingoittumattomana maastoon. Koe loppuu 8:26.

    Haku 3min. Riistatyöskentely 10min.

  • Browning Spod Baranca
    Tulos
    LUME-
    Arvostelu

    Ensimmäisenä luolastona on haastava laaja maapesä jossa on useita sisään menoja. Koira lasketaan luolastoon ja koira hakee tehokkaasti 8min ajan mutta luolasto todetaan tyhjäksi. Seuraavana luolastona on haastava laaja maapesä jossa on useita sisäänmenoja. Koira lasketaan luolastoon ja koira löytää riistan 3min kuluttua. Koira työstää riistaa 2min ajan jonka aikana riista siirtyy eripaikkaan luolastossa. Tämän jälkeen koira tulee useita kertoja ulos mutta menee aina takaisin sisään. Koiran ohjaaja keskeyttää kokeen. Koe päättyy 9:35. Kokeen jälkeen luolastoon lasketaan toinen koira joka merkkaa saman paikan johon koekoira jätti riistan. Luola avataan tästä kohdin ja luolaston todetaan olevan lähes kattoa myöten täynnä vettä. Riistan lajista ei saada varmuutta vaan metsästys joudutaan lopettamaan veden vuoksi.

    Koe koiralla metsästetään myöhemmin päivän aikana ja saaliiksi saadaan supikoira koiran hyviin töihin.

    Haku 11min. Riistatyöskentely 20min.