Iitti MEJÄ 1.5.2021

Päivämäärä
Paikka
Iitti
Tapahtumatyyppi
Koe
Koelaji
MEJÄ

Mejä-koe Iitissä 1.5.2021, järj Länsi-Kymen Kennelyhdistys ry. Tuomari Asko Kukkola

Tulokset

VOI (MEJÄ)

  • Precious Pearl Iron Maiden
    Tulos
    VOI 2 / 31
    Arvostelu

    Lähtö osoitetaan. Lähtee maa sekä ilmavainuiseen jäljestykseen. Etenee jälkeä ihanneajassa. Ensimmäisellä osuudella Irma on vielä talviterässä ja muutkin tuoksut kiinnostavat. Kokoaa kuitenkin itsensä ja jälki löytyy. Ensimmäisellä kulmalla jatkaa kulmalta yli hukkaan asti. Toinen osuus on hyvää jäljestystä aina katkokulmalle asti. Hajun loppuminen ihmetyttää ja lähtee kaartamaan seuraavalle osuudelle, sen mys löytäen. Kolmannella osuudella kaksi pientä lenkkiä, muutoin hyvin kulmalle, mikä tarkistaen. Viimeinen osuus hienosti kaadolle, mitä tutkii ja peittää pahan päivän varalle. Makauksista yksi yli, kaksi osoittaa, sivusta nousten tutkimaan ja yhden ohittaa. Hyviä jäljestysominaisuuksia omaava koira, joka tänään oli vielä talviterässä. 

  • Norparson Elite To Precious Pearl
    Tulos
    VOI 0
    Arvostelu

    Hyvin tutkittu lähtö. Käyttää molempia vainuja. Ensimmäinen osuus hyvä jäljestystä aina kulmalle, missä myös katkos. Kulmalta suoraan kaartaa seuraavalle osuudelle. Toinen osuus hyvin yli puolenvälin osuutta, missä riistan tuoksut saavat aikaan tarkasteluja. Ennen kulmaa tuoksut ovat liikaa ja ajaudutaan hukkatilanteeseen. Kulma vähän oikaistaan ja jälleen metsäkanalinnun hajut saavat koiran huomion puoleensa. Tästä toinen hukka. Kolmatta osuutta edetään verkkaisesti ja niinpä viimeisellä kulmalla koe keskeytyy. Viimeinen osuus harjoitellen kaadolle, minkä myös osoittaa selvästi. Kaikki kolme makuuta osoitetaan. Koira osaa kyllä jäljestää, mutta muutkin metsän tuoksut kiinnostavat.

  • Precious Pearl Jackpot
    Tulos
    VOI 1 / 47
    Arvostelu

    Lähtö tutkitaan riittävästi. Lähdetään sopivavauhtiseen maa- sekä ilmavainuiseen jäljestykseen. Osuudet pääsääntöisesti hyvin. Ensimmäinen kulma tarkastaen. Toisella kulmalla katkos, joka nopeasti selvitetään. Kolmannen osuuden loppupuolella koira saa jäljen päältä vainun suurpedosta ja eteneminen on varovaisempaa aina kulmalle asti. Kun vaara on koiran mielestä ohi, nopeus palaa ennalleen. Viimeinen kulma hyvin, samoin osuus lähelle kaatoa, missä saa vainun peuran suolista. Siinä sitä pallotellaan kumpi voittaa, raadon haju vai jälki. Palaa suoraan kaadolle, mistä on silminnähden onnellinen. Tänään kolme makuuta osoittaa, yhdestä katsekontakti. Tänään hieno jäljestys.

  • Precious Pearl Iceman
    Tulos
    VOI 1 / 40
    Arvostelu

    Jäljelle mennessä, aivan kuin enteellisesti, koira löytää pussin, missä lukee riistakäristys, eli omat eväät mukaan. Itse lähtömakaus tutkitaan erittäin hyvin. Lähtee maa sekä ilmavainuiseen jäljestykseen. Nopeus on sopivaa. Tänään kun edetään maavainulla, jälki edetään hyvin, mutta kun vaihdetaan ilmavainulle, jäljestystarkkuus kärsii. Erityisesti tämä näkyi kolmannella osuudella, missä tuuuli painoi sivusta koko osuuden ajan. Ensimmäisellä kulmalla katkos, joka tutkitaan kulman takana ja ympäriltä, kunnes seuraava osuus löytyy. Toinen kulma tarkasti. Kolmannella kulmalla suoraan yli, tehden lenkki ja melkein samaa jälkeä takaisin kulmalle. Kaadon haistaa ilmavainulla vähän matkan päästä. Ilmavirta pyörittää kunnes saa vahvan tuoksun ja sivusta tullaan kaadolle aivan kuin joku vetäisi nenästä. Makausten merkkaus on tosi varmaa, kaikki osoitettiin joko hyvin tai erittäin hyvin. Kaadosta koira on tänään niin onnellinen ja otettu ettei halua siitä luopua. Vaikka ohjaaja kippaa kasan makkarapaloja keolle koiran eteen, niin ei vahda sorkkaa makkaraan. Itselle jäi sellainen vaikutelta, että tänään kaikki Suomen makkaratehtaat eivät pystyisi suoltamaan niin paljon makkaraaa, että sorkkaa niihin vaihdettaisiin. Tänään pisteisiin vaikuttaa ilmavainuisuudesta johtuvat lenkit sekä kolmannen kulman lenkki. 

AVO (MEJÄ)

  • Precious Pearl Jackpot
    Tulos
    AVO3 / 28
    Arvostelu

    Lähtö tutkitaan hyvin. Koirassa on nuorudeen intoa ja viattomuuttakin, niin kauan kun tuoretta riistanjälkiä ei ole. Maavainulla edetään vauhdin ollessa sopivaa. Pääsääntöisesti jäljen päällä tai sen tuntumassa. Ensimmäinen osuus hienosti. Kulma hyvin, samoin makuun merkkaus. Toisella osuudella sama jäljestys jatkuu kunnes löytyy luita ja lintu lähtee puusta lentoon sekä löydetään hirven jäljet. Tästä hukka. Palautuksesta hyvin kulmalle, missä toisinto ensimmäisestä kulmasta. Viimeinen osuus hyvin puoleen väliin, missä tehdään lenkki ja hetken kuluttua jäljen yli menee tuoreet hirven jäljet, mitkä vievät koiran hukkaan. Loppuosuus hienosti kaadolle, minkä osoittaa hyvin. Tänään jäljestys on riistan jälkien takia yhtä hankalaa kuin panssarivaunun vuokraaminen valtiolta. 

  • Precious Pearl Ideal Choice
    Tulos
    AVO2 / 34
    Arvostelu

    Lähtömakaus ei kauheammin kiinnosta. Ohjausmatka otetaan uusiksi ja pientä parannusta on myös havaittavissa. Tänään käytetään suurelta osin ilmavainua, koska jäljestysego on sitä luokkaam että on aikaa seurailla mitä ympärillä tapahtuu. Hajutunnelissa edetään ja samalla seurataan sivulle maastoa, josko löytyisi jotain muuta askaretta. Tämä kostautuu osuuden puolessa välissä, missä riistan tuoksut sotkee kuvioita ja ajaudutaan hukkaa. Loppuosuus edetään uudella otteella kulmalle, mussä makaus merkataan ja kulma tarkasti. Toisen osuuden alku on lenkkien myötä hitaampaa, mutta kun ne vähenevät, jäljestysote paranee. Jopa siinä määrin, että jäljestys on hyvää ja eteenpäin vievää. Toinen kulma on toisinto edellisestä. Kolmas osuus on tänään parasta osaamista, jäljen päällä edetään hyvin kaadolle, mikä kiinnostaa. Kaiken kaikkiaan kun koira uskoo ettei tämä ole kuin hevosen kengitys ilman kokemusta, vaan keskittyy tehtävään ja käyttää enemmän maavainua, niin hyvä tulee. Viimeinen osuus sen hyvin meille osoitti.

  • Norparson Elite To Precious Pearl
    Tulos
    AVO 2 / 39
    Arvostelu

    Hertta saa hyvän ohjatun lähdön. Lähtö tutkitaan erittäin hyvin ja lähtee etupäässä maavainuiseen jäljestykseen. Etenee jälkeä ihanneajassa. Osuuden alkupuoli on upeaa jäljestystä, kunnes törmää riistan tuoksuihin ja alkaa hartiavoimin tutkimaan niitä ja jäljestys unohtuu, samalla tavoin kuin Kalle Toppisella, kun viina virtasi ja emännän lapset jäivät unholaan, niin kuin laulussa lauletaan. Palautuksen jälkeen kaikki tapahtumat ja osuudet ovat kuin unelmaa paremmasta huomisesta, paitsi tässä tapauksessa täyttä totta. Makaukset merkataan ja kulmat tarkasti sekä loppuosuudet. Kaato kiinnostaa kovin. Tänään huippusuorituksen pilasi hetken herpaantuminen riistan tuoksuille.