Inkoo Mejä 9.11.2021

Päivämäärä
Paikka
Inkoo
Tapahtumatyyppi
Koe
Koelaji
MEJÄ

Mejäkoe Inkoossa 9.11.2021, järj. Hundklubben Koirakerho Canidae rf ry. Tuomari Asko Kukkola.

Tulokset

AVO (MEJÄ)

 • Tupla-Täplän Ylivoimainen Hagar
  Tulos
  AVO 0
  Arvostelu

  Rusakko on hyvin innokas ja valmis jälkityöhön. Lähtömakuu tutkitaan erittäin hyvin masto pystyssa ja lähdetään maa-sekä ilmavainuiseen jäljestykseen. Yöllä on ollut ensimmäinen kunnon pakkanen, mikä sai jäljen jäähän ja kokemattoman koiran ymmälleen. Koira loikkii oikeasti kuin Rusakko jäljen molemmin puolin ja jäljestysote on hakusessa. Niinpä tarvitaan kehoituksia, joilla pyritään valamaan uskoa oikeaan tekemiseen. Kuitenkin ensimmäinen hukka tehdään ennen kulmaa Toinen hukka heti kulman taakse, vaikka makuu merkataankin erittäin hyvin. Kolmas hukka osuuden puolessa välissä, kun peura saa koiran huomion puoleensa. Harjoitellen kaadolle, mistä on hyvin kiinnostunut. Rusakko osaa kyllä jäljestää, tänään vain poikkeava keli ja tuore peuran tuoksu sekä kuulohavainnot riistasta olivat aivan liian viekoittelevia, jotta jäljestys olisi ollut menestyksellistä. 

 • Tammenkolon Bullet
  Tulos
  AVO 0
  Arvostelu

  Tänään into on huipussaan jo laukauksensietotestissä, meinaa silputa jälkinarun salaatiksi. Lähtömakuulle mennessä veto on tapissaan ja kurkusta lähtee korina, kun meno on melkoinen. Tutkitaan lähtömakuu ja lähdetään etupäässä ilmaivainuiseen jäljestykseen. Ensimmäisen osuuden alkuosa on hyvin hätäilevää ja vaudikasta. Ilmavainulla ja katseella pyritään löytämään kohde mitä seurata. Tästä johtuen ensimmäinen hukka tapahtuu osuuden puolessa välillä Palautuksen jälkeen käyttää enenmmän maavainua ja siitä johtuen jäljestys myös etenee hyvin. Kulma hyvin ja makaus merkataan. Toinen osuus edetään hyvin lähelle kulmaa, mikä kierretään ulkokautta laajalla lenkillä ja makuu ohitetaan. Kolmannella osuudella tehdään kaksi hukkaa ennen kaatoa. Harjoitellaan sorkalle, minkä osoittaa erittäin hyvin. Koira on päässyt peuranmetsästyksen makuun ja siksi jäljestys vaihdetaan helposti mieleisempään toimintaan. 

VOI (MEJÄ)

 • Tammenkolon Ämmä
  Tulos
  VOI 0
  Arvostelu

  Tänään Ämmän jäljestyskuviot menevät penkin alle ennkuin ehtivät edes alkaa. Naaraspeura, jonka on hyvin sopuisaa sorttia, ystävällismielisesti ja maltillisesti jää odotteleen koiraa jäljelle. Lähtömakuulta ohjausmatkaa tahkotaan oikein urakalla, ja nätti polkuhan siitä syntyy. Ohjaajan taholta tehdään kaikki niin upeasti kuin tässä tilanteessa on mahdollista. Ämmä on kuin jojo narun päässä ja tietenkin peura keimailee viehkeästi hypähdellen peräpeiliä vilautellen siinä lähtituntumassa, saaden Ämmän peuranjäljestysraivoon, mistä on vain yksi lopputulos, eli hukka. Palautuksesta vain hetken jäljestystä tuoreille peuranjäljille jotka menevät edeltävän kanssa samaan suuntaan. Tästä toinen hukka. Kulma otetaan hyvin, mutta melko pian polku vie Ämmän mennessään kolmanteen hukkaan ja koe keskeytyy. Ensimmäisen osuuden makuun merkkaa hyvin. Toivomme näin sadististen peurayksilöiden poistumista kannasta tai ainakin paikalta ennen ensi kautta.