Iitti Mejä 1.5.2022

Päivämäärä
Paikka
Iitti, Tapola
Tapahtumatyyppi
Koe
Koelaji
MEJÄ

Tuomari Asko Kukkola

Tulokset

VOI (MEJÄ)

 • Precious Pearl Jackpot
  Tulos
  VOI 1 / 47
  Arvostelu

  Lähtö tutkitaan riittävästi. Lähdetään sopivavauhtiseen maa- sekä ilmavainuiseen jäljestykseen. Osuudet pääsääntöisesti hyvin. Ensimmäinen kulma tarkastaen. Toisella kulmalla katkos, joka nopeasti selvitetään. Kolmannen osuuden loppupuolella koira saa jäljen päältä vainun suurpedosta ja eteneminen on varovaisempaa aina kulmalle asti. Kun vaara on koiran mielestä ohi, nopeus palaa ennalleen. Viimeinen kulma hyvin, samoin osuus lähelle kaatoa, missä saa vainun peuran suolista. Siinä sitä pallotellaan kumpi voittaa, raadon haju vai jälki. Palaa suoraan kaadolle, mistä on silminnähden onnellinen. Tänään kolme makuuta osoittaa, yhdestä katsekontakti. Tänään hieno jäljestys.

 • Precious Pearl Iceman
  Tulos
  VOI 0
  Arvostelu

  Lähtö tutkitaan erittäin hyvin. Käyttää molempia vainuja. Alkumatka on epävarman oloista jäljestystä. Osuudella yksi reilumpi lenkki. Kulma lenkillä. Toisella osuudella pyy lehahtaa lentoon jäljen vierestä ja sitä kohtaa täytyy myös tutkia. Muutoin koko osuus hyvää jäljestystä. Kulma lenkillä ja heti perään poistuminen jäljeltä hukkaan asti. Osuuden loppupuolella kaksi isompaa lenkkiä. Kulmalla katkos, joka nopeasti kulmalta seuraavalle osuudelle kaartaen selvitetään. Viimeisellä osuudella kaksi isompaa lenkkiä ennen makuuta ja sen jälkeen poistutaan tielle, palataan takaisin ja ylitetään jälki sekä jatketaan poispäin jäljeltä. Tässä vaiheessa tuomari keskeyttää kokeen, koska pisteet eivät riitä palkintosijaan. Kaikki makuut koira merkkaa. Tänään tuntuvat pitkän talven jälkeen monet tuoksut vievän koiran huomion puoleensa ja siksi jäljestys on hyvin vaihtelevaa jäljen ja muiden tuoksujen välillä. Valkkaa siitä nyt mieleinen, kun molempia olisi kiva tehdä. 

 • Precious Pearl Gladiator
  Tulos
  VOI 1 / 41
  Arvostelu

  Lähtömakuulla Nelson yrittää olla ovela ja päästä vaivihkaa jäljelle. On tutkivinaan, mutta salamana yrittää ampua jäljelle. Tämän Kirsi taitavasti torppaa ja niinpä lähtömakuu on kiltisti merkattava. Vasta tämän jälkeen päästään matkaan. Tänään käytetään molempia vainuja, vauhdin ollessa sopiva jäljestää, vaikkakin välillä koiran kurkusta kuuluu samanlainen ääni, kuin vesijohtoputkesta, joka hörii ilmaa. Ensimmäinen osuus upeaa jäljestystä kulmalle, missä katkos. Tutkii kulman taustan ja rengastaen löytää seuraavan osuuden, mitä hienosti edeten kulmalle. Viimeisellä osuudella lintu lähtee aivan jäljen vierestä ja sekös saa koiran tutkimaan aluetta antaumuksella. Aikansa pyörittyään jatkaa jäljestystä samalla varmuudella kuin menneetkin osuudet. Kaadolle suoraan, minkä osoittaa selvästi. Makauksista kaksi ensimmäistä ylittää vauhdilla ja kaksi viimeisintä osoittaa. Jäljestäjänä veteraani, jolle linnut meinasi tehdä tepposet 

AVO (MEJÄ)

 • Precious Pearl Ideal Choice
  Tulos
  AVO2 / 34
  Arvostelu

  Lähtömakaus ei kauheammin kiinnosta. Ohjausmatka otetaan uusiksi ja pientä parannusta on myös havaittavissa. Tänään käytetään suurella osin ilmavainua, koska jäljestysego on sitä luokkaa, että on aikaa seurailla mitä ympärillä tapahtuu. Hajutunnelissa eetään ja samalla seurataan sivulle maastoa, josko löytyisi jotain muuta askarretta. Tämä kostautuu osuuden puolessa välissä, missä riistan tuoksut sotkee kuvioita ja ajaudutaan hukkaan. Loppuosuus edetään uudella otteella kulmalle, missä makaus merkataan ja kulma tarkasti. Toisen osuuden alku on lenkkien myötä hitaampaa, mutta kun ne vähenevät, jäljestysote paranee. Jopa siinä määrin, että jäljestys on hyvää ja eteenpäin vievää. Toinen kulma on toisinto edellisestä. Kolmas osuus on tänään parasta osaamista, jäljen päällä edtään hyvin kaadolle, mikä kiinnostaa. Kaiken kaikkiaan kun koira uskoo ettei tämä ole kuin hevosen kengitys ilman kokemusta, vaan keskittyy tehtävään ja käyttää enemmän maavainua, niin hyvä tulee. Viimeinen osuus sen meille osoitti.