Kouvola MEJÄ 8.5.2022

Päivämäärä
Paikka
Kouvola, Tihvetjärvi
Tapahtumatyyppi
Koe
Koelaji
MEJÄ

Tuomari Satu Koski.

Tulokset

AVO (MEJÄ)

  • Precious Pearl Ideal Choice
    Tulos
    AVO 0
    Arvostelu

    Koira nuuhkii alkumakauksen nopeasti, krepitys ohjatusti. Ohjaaja päättää ohjausalueen sisällä ottaa aloituksen uudestaan ja toinen lähtö onkin hieman varmempi. Koira jäljestää ilmavainulla, mutta ajoittain tarkentaa maavainulla. Etenemisvauhti on sopiva. 1. osuutta edetään tuulen painamana veriuran sivulla, mutta sen suuntaisesti. 1. kulmalla oleva makaus osoitetaan nopeasti. Koira etenee uutta osuutta muutaman metrin, kunnes poistuu jäljeltä kahdesti aina hukkaan asti ja koe keskeytyy. Harjoitellen loppuun, sorkka kiinnostaa. Suorituksen aikana nähtiin lupaaviakin hetkiä, treeneillä lisää varmuutta. 

VOI (MEJÄ)

  • Norparson Elite To Precious Pearl
    Tulos
    VOI 2 / 32
    Arvostelu

    Alkumakuu osoitetaan ja ohjattuna jäljelle. Hertta jäljestää pääosin maavainuun tukeutuen suoraviivaisesti jäljen päällä tai välittömässä läheisyydessä maastoon sopivaa vauhtia. 1. osuus hyvää jälkityötä, osuuden lopussa pari tarkastuslenkkiä, palaa itsenäisesti. 1. kulma, jolla katko, teettää työtä. Veretyksen loppu sivuutetaan tuulen siirrettyä jälkivanaa. Pitkä pisto taakse, palaa itsenäisesti, pari pientä pistoa ja ilmavainulla veren alkuun. Tuuli vaikuttaa 2. osuudella aiheuttaen useita tarkastuslenkkejä, Aina palaa itsenäisesti. 2. ja 3. kulmalla tuulen takia isot rengastukset, kulmakohtaa sivuutetaan 3. osuudella tarkastukset johtavat 1. hukkaan. Tämän jälkeen Hertta parantaa jälkityötä, toki metsäkin on tiheämpi. 3. osuuden loppu ja 4. osuus todella mainiota jälkityötä. Kaadolle suoraan ja se kiinnosti. Makuista 1 merkataan hyvin, 2. ja 3. nopeasti ja 4. erinomaisesti pysähtyen. Harjoittelua, niin tulokset paranevat. 

  • Precious Pearl Jackpot
    Tulos
    VOI 2 / 33
    Arvostelu

    Koira ohjataan jäljelle ja rauhallisesti matkaan. Se aloittaa lähhinnä maavainuisen jäljen päällä etenevän jäljestyksen. Vauhti on mukavaa kävelyvauhtia. Kun ensimmäistä osuutta on edetty hetki, tuoreet hirven jäljet vievät koiraa. Kehotukset eivät auta, joten tuomitaan hukka, Palautuksen jälkeen loppumatkan aikana koira tekee vain muutaman mainittavan poistumisen jäljeltä. Teiden ylitykset teettävät päänvaivaa nuorelle jäljestäjälle, mutta ne selviää kehotuksin. 2. kulmalla, jossa katko, verityksen loppuun ja sieltä helposti kaarroksella uudelle osuudelle, Muut kulmat joko jäljen mukaisesti tai takaa tarkastaen. makauksista yksi tulee ohitetuksi ja kolme muuta koira huomioi hyvin pikaisesti. Kaadolle jälkeä pitkin ja sorkka kiinnostaa koiraa. Tänään hyvä jäljestys nuorelta kaverilta. Vain yksi työtapaturma riistan jäljillä.