Pieksämäki LUT 29.7.2022

Päivämäärä
Paikka
Pieksämäki
Tapahtumatyyppi
Koe
Koelaji
LUT

Ylituomari Matti Hartikka

Tulokset

D-B

 • Kenkku Alli Kaattori
  Tulos
  B 43
  Arvostelu

  Ahdinkoputken läpäisy: Vaivaton, läpi. Vaivaton, läpi.
  Tyhjän luolan tarkistus: Aluksi haukkua. Täydellinen, ripeä.

  Koira hyvin luolastoon. Luukulla kimeä ilmoitus. Avauksesta kettu vasempaan kulmaan. Koira seuraa hyvin madalluksen alle ja painostaa kimeästi haukkuen. Kettu siirtyy peräpesään ja koira seuraa tiiviisti. Koira painostaa haukkuen ja tehden teräviä hyökkäyksiä kettua kohti. Koira ei pelkää ketun puolustusta ja tuomari keskeyttää koiran taitavuuden todettuaan. Haukku tyhjässä pudottaa pisteen.

 • Kenkku Angela Bros
  Tulos
  C 38
  Arvostelu

  Ahdinkoputken läpäisy: Vaivaton, läpi. Vaivaton, läpi.
  Tyhjän luolan tarkistus: Äänetön. Vasen puoli jää tarkastamatta.

  Koira hyvin luolastoon. Kimeä ilmoitus. Avauksesta kettu vasempaan peräpesään. Koira käväisee oikealla, löytää ketun luokse ja painostaa kimeästi haukkuen madalluksen etupuolelta. Irtaantuu painostuksesta aika ajoin käväisten muualla luolastossa. Palaa sitten takaisin painostamaan kettua edeten madalluksen alle, mutta ei niin lähelle, että ketun tarvitsisi puolustautua. Asetelma säilyy kokeen loppuun. Koiran työhön tarvitaan lisää voimaa.

 • Kenkku Mr Aarne Tanska
  Tulos
  B 44
  Arvostelu

  Ahdinkoputken läpäisy: Vaivaton, läpi. Vaivaton, läpi.
  Tyhjän luolan tarkistus: Täydellinen, äänetön, ripeä.

  Koira hyvin luolastoon. Lähestymistä luukulle odotetaan hiukan. Kuuluva ilmoitus. Avauksesta kettu oikeaan peräpesään, mutta koira käväisee vasemmalla. Koira löytää ketun luokse ja etenee pitkälle madalluksen alle haukkuen. Ei peräänny ketun puolustuksesta ja tuomari keskeyttää vahinkojen estämiseksi. Mallikasta luolatyötä.

A

 • Repoketun Vuokko
  Tulos
  B 42
  Arvostelu

  Ahdinkoputken läpäisy: Hiukan epäröiden läpi. Vaivaton, läpi.
  Tyhjän luolan tarkistus: Täydellinen, äänetön, ripeä.

  Koira hyvin luolastoon. Kaivaa hiekan hyvin, noin 1 min. Luukulla kuuluva ilmoitus. Avauksesta kettu vasempaan peräpesään. Koira seuraa hyvin ja etenee madalluksen alle haukkuen. Koira perääntyy. Tämä toistuu muutaman kerran eikä koiran rohkeus riitä haastamaan vahvaa kettua. Koeajan kuluessa koiran painostuksen voima laskee ja se muutaman kerran irtaantuu riistasta. Työvoima ei riitä tänään valioitumiseen.

 • Villikujan Takakirree Aenokainen
  Tulos
  A 49
  Arvostelu

  Ahdinkoputken läpäisy: Vaivaton, läpi. Vaivaton, läpi.
  Tyhjän luolan tarkistus: Täydellinen, muutama vinkaus, ripeä.

  Koira hyvin luolastoon. Kaivaa hiekan nopeasti, noin 1 min. Luukulla kimeä ilmoitus. Avauksesta kettu vasempaan peräpesään, koira harhautuu oikealle. Löytää sitten ketun luokse ja etenee rohkeasti pitkälle madalluksen alle. Ei väistä ketun puolustusta ja tuomari keskeyttää koiran kovuuden takia. Erinomaista luolatyötä. Harhailu alussa pudottaa pisteen.