Pieksämäki MEJÄ 29.7.2022

Päivämäärä
Paikka
Pieksämäki
Tapahtumatyyppi
Koe
Koelaji
MEJÄ

Parsoneiden mestaruuskoe. Ylituomari Tuula Svan.

Tulokset

VOI (MEJÄ)

 • Karvahaalarin If I Had You
  Tulos
  VOI 1 / 46
  Arvostelu

  Alkumakaus tutkitaan ja ohjatusti jäljelle. Jäljestys on pääosin maavainuista ja jälkitarkkaa. Vain 1. ja 2. osuudella yli narun mitan tarkastus. Ensimmäinen kulma, jolla katko, veretyksen loppuun ja jäljen tekijöiden jälkiä apuna käyttäen veretyksen alkuun. Toinen kulma pienellä suunnan tarkastuksella, kolmas kulma laajemmalla tarkastuksella. Makauksista 1 ja 3 osoitetaan hyvin, 2 hieman nopeasti ja 4. ylitetään. Kaadolle suoraan joka kiinnosti. Hyvä itsenäinen suoritus. 

 • Precious Pearl Gladiator
  Tulos
  VOI 1 / 45
  Arvostelu

  Hyvä ohjattu lähtö. Koira jäljestää maa- ja ilmavainua käyttäen ja etenee jäljellä sopivaa vauhtia. Kaikki osuudet kuljetaan joko aivan jäljen päällä tai sen välittömässä läheisyydessä. Toisen osuuden alussa lentoon lähtevä koppelo aiheuttaa pientä puuhaa - kiellosta koira pysähtyy, tutkii kohdan tarkasti ja jatkaa jäljestystä. Kolmannella osuudella pari laajempaa lenkkiä jäljen sivussa. Ensimmäinen kulma pienellä suunnan tarkastuksella, toinen kulma, jolla katko, veretyksen loppuun ja kahdella tarkistuksella uudelle osuudelle. Kolmas kulma kahdella laajalla tarkastuksella. Makauksista 2. ja 4. hyvin osoittaen, 1. nopeasti nuuhkaisten, 3. ylitetään. Kaadolle suoraan joka kiinnosti. Hyvä itsenäinen suoritus koirakolle. 

 • Precious Pearl Jackpot
  Tulos
  VOI 2 / 36
  Arvostelu

  Alkumakaus tutkitaan hyvin ja ohjatusti jäljelle. Jäljestys on pääosin maavainuista ja jälkitarkasti edetään kaksi ensimmäistä osuutta. Toisen osuuden lopussa lentoon lähtevä lintu sotkee ajatuksen ja jäljeltä poistutaan suoraviivaisesti josta hukka. Puhdas jälki kulmalta, mutta aluksi tehtävä on hieman kateissa, mutta lopuksi jäljestys jatkuu. Ensimmäinen kulma, jolla katko, yhdellä kaarroksella seuraavalle osuudelle. Toisella kulmalla oli linnun aiheuttama hukka, kolmas kulma tarkasti. Makauksista 1. hyvin osoittaen, 3. yli ja 2. ja 4. nopeasti nuuhkaisten. Kaadolle suoraan joka kiinnosti. Tänään harmittava hukka pudottaa pisteitä, mutta kokemuksen myötä tulokset tulevat paranemaan. 

 • Villikujan Kova Paekka
  Tulos
  VOI 3 / 23
  Arvostelu

  Alkumakaus tutkitaan ja ohjatusti jäljelle. Jäljestys on maa- ja ilmavainuista ja reippaalla vauhdilla lähdetään jäljelle. Ensimmäinen osuus jälkitarkasti ja muilla osuuksilla tehdään hyvin laajoja lenkkejä jäljen sivuun. Kolmannen osuuden loppupuolella riistanhajut vievät suoraviivaisesti jälljeltä josta hukka. Puhdas jälki ja neljännen osuuden loppupuolella ja jälleen poistutaan hukkaan asti. Puhdas jälki josta kaadolle joka kiinnosti. Kulmat suoritetaan laajoilla kaarroksilla seuraaville osuudelle. Makaukset kaikki ohitetaan. Tänään ei Karun keskittyminen riittänyt verijälkeä seuraamaan riittävän tehokkaasti. 

 • Norparson Elite To Precious Pearl
  Tulos
  VOI 2 / 32
  Arvostelu

  Hyvä ohjattu lähtö. Jäljestys on maa- ja ilmavainuista ja jäljellä edetään rauhallisesti, ajoittain aivan jälkitarkasti mutta tehdään myös paljon eri pituisia tarkastuslenkkejä jäljen sivuun. Ensimmäinen kulma pienellä tarkastuslenkillä, toinen kulma hyvin laajasti lenkittäen. Kolmas kulma, jolla katko, selviää yhdellä laajalla lenkillä. Makauksista 1. ja 2. osoitetaan hyvin, 3. ja 4. ohitetaan. Viimeisellä osuudella aivan loppumetreillä ajaudutaan jäljen sivuun ja jatketaan suoraviivaisesti hukkaan asti. Puhdas jälki josta kaadolle joka kiinnosti. Tänään ei ollut Hertan työinto aivan parhaimmillaan, mutta kokemuksen myötä tulokset kyllä paranevat. 

 • Precious Pearl Iceman
  Tulos
  VOI 1 / 45
  Arvostelu

  Alkumakaus tutkitaan hyvin ja ohjatusti jäljelle. Jäljestys on maa- ja ilmavainuista. Ja jäljellä edetään sopivalla vauhdilla. Jokaisella osuudella tehdään lenkkejä jäljen sivuun, mutta niistä tullaan aina itsenäisesti takaisin. Ensimmäinen ja toinen kulma rengastaen seuraavalle osuudelle. Toisen kulman selvittäminen vie aikaa kun piti yritäää kiivetä puuhun tikan peräsää. Kolmas kulma, jolla katko, yhdellä kaarroksella veretyksen alkuun. Makauksista kolme ensimmäistä osoitetaan hyvin, neljäs hieman nopeasti. Kaadolle suoraan joka kiinnosti. Hyvä äänetön suoritus. 

 • Tupla-Täplän Valo-Ilmiö
  Tulos
  VOI 1 / 45
  Arvostelu

  Hyvä ohjattu lähtö. Jäljestys on maa ja ilmavainuista ja reippaalla vauhdilla edetään veriuralla. Ensimmäisellä ja kolmannella osuudella tarkastulenkit jäljen sivuun, muuten aivan jäljen päällä tai aivan sen välittömässä tuntumassa. Ensimmäinen kulma tarkasti, toinen kulma jolla katko pienellä lenkillä veretyksen alkuun, kolmas kulma oikaistaan pari metriä. 1. ja 3. makaus osoitetaan hyvin, 2. ja 4. ylitetään. Kaadolle sivusta joka kiinnosti. Hyvä itsenäinen suoritus.